Směrování na jiný web server

Martin

Směrování na jiný web server
« kdy: 29. 04. 2014, 11:20:16 »
Dobrý den,

rád bych požádal o radu s nastavením iptables. Mám jeden server jako webovou bránu s Debianem. Nainstaloval jsem druhý server na kterém bych rád provozoval Moodle. Úplně ideální by bylo, kdybyste mi uměli poradit, jak nastavit bránu tím způsobem, abych zadal do webového prohlížeče jen: www.mojedomena.cz/moodle a on se přesměroval na ten druhý.

Různě jsem hledal a nic jsem nenašel, tak zřejmě budu muset přesměrovávat nějaký port. V současné situaci mi tedy funguje www.mojedomena.cz:123/moodle, což se mi úplně nelíbí, ale je to funkční. Ovšem neumím najít to, co mám nastavit pro vnitřní síť, aby přesměrování fungovalo. Z jakéhokoliv počítače mimo tato adresa v pořádku funguje, ale v rámci lokální sítě se tam nedostanu.

Teď mám nastaveno:
-A PREROUTING  -p tcp -m tcp --dport 123 -j DNAT --to-destination 192.168.2.11:80

Děkuji za každou radu.
« Poslední změna: 29. 04. 2014, 12:38:57 od Petr Krčmář »

Re:Směrování na jiný web server
« Odpověď #1 kdy: 29. 04. 2014, 12:41:35 »
A musí to být pomocí iptables? Já bych to řešil tak, že by ten univerzální web server venku fungoval pro tu adresu jako reverzní proxy, která by vyzvedávala stránky z druhého serveru a dávala transparentně uživateli ven. Lze to řešit na úrovni web serveru nebo v nějaké velmi jednoduché aplikaci (třeba PHP), která se o to postará.

Fantomas

« Odpověď #2 kdy: 29. 04. 2014, 12:46:03 »
Rewrite proxy, bezne se daji takhle nastavovat domeny tretiho radu.

Martin

« Odpověď #3 kdy: 02. 05. 2014, 12:26:12 »
Aha, rewerzní proxy neznám. Kouknu na to a snad se mi to podaří nastavit.

Děkuju za nápady

Martin

« Odpověď #4 kdy: 06. 05. 2014, 10:52:47 »
Děkuju za nápad, už mi krásně běží po zběžném googlování jak to rozchodit, mám ovšem stále problém s tím, že mi tato webová stránka nefunguje v rámci lokální sítě. Z vnějšku to funguje. Děkuju za nápady.

« Odpověď #5 kdy: 06. 05. 2014, 12:07:36 »
Ahoj, z hlavy ti teď nenapíši, ale mrkní se na vhost:

http://httpd.apache.org/docs/2.2/vhosts/examples.html

Druhou možností je, že natvrdol okálnímu DNS serveru nastavíš alias (nebo AAA záznam, teď nevím, co je lepší), aby požadaek na www.tvujserver.cz/moodle směroval na danou konkretní IP (ale tady pak asi bude problém v nějakých configurácích na moodle, je to více jak 3 roky, co jsem to řešil)