Automatické vyplňování formuláře na webu

NONE

Automatické vyplňování formuláře na webu
« kdy: 08. 04. 2014, 20:54:32 »
Ahoj,
potřeboval bych poradit s takovou blbinou. Jde o tento web:
http://infojednani.justice.cz/

Zde je formulář, který je docela nešikovný pokud hledáte soudní jednání v konkrétní den, u konkrétního soudu, ale nevíte ve které je jednací síni (musíte postupně projít všechny jednací síně - ručně zadávat, opakovat vyhledávání).
Moje otázka tedy je: jak napsat nějaký script, který by postupně "vyplnil" všechny jednací síně u jednoho soudu v jeden den a výsledek vždy uložil (někam do souboru, ...)?
Pokud se nepletu, tak ten web to má řešený pomocí JS ... v tom se nevyznám (jsem spíš amatér a když už něco dělám, tak v PHP). Lze to nějak jednoduše udělat? Nemuselo by to běžet ani na serveru ... stačil by obyčejný LINUX script.

Díky předem všem.
PS: snad jsem to popsal dost jasně
« Poslední změna: 09. 04. 2014, 10:32:16 od Petr Krčmář »

Jimm

Prostě si to nascriptovat a postovat, ale to za tebe nikdo neudela. Ale spis nechapu k cemu, bud pro ne pracujes a zmena by mela probehnout nad serverem kde to je, nebo pro ne nepracujes a potom te to nemusi nejak zvlast zajimat,  ne?

NONE

... Ale spis nechapu k cemu ...?
No na to je jednoduchá odpověď --občas potřebuji jít na soudní jednání (kvůli škole) ~ znám datum (kdy mám čas) a znám soud (ten, který je nejblíž). Takže potřebuji zjistit, jaká jednání jsou v ten den u toho soudu, ale ejhle ... s tím jaksi tvůrci toho webu nepočítali -- musím ručně procházet pro každou jednací síň + ten server nepatří mezi nejrychlejší (někdy to dost trvá) --> udělal bych si script a nechal ho třeba běžet na pozadí.

NONE

Jen ještě dodám: můžete mi kdyžtak prosím "nadhodit" nějaké funkce, které by šlo použít? Jak jsem psal, jsem amatér ... a nemám moc o funkcích přehled. Už kolikrát se mi stalo, že jsem něco tvořil zbytečně složitě. Díky předem  ;)

tadeas

Zhruba takhle:

1) V Chrome developer tools nebo Firebugu si zjistíš, jak vypadá request na server, kterým se formulář odesílá.
2) Zjistíš, jak z odpovědi serveru automaticky vyparsovat jestli tam to jednání je nebo ne.
3) Pomocí programu curl můžeš poslat request podobný tomu, jaký jsi se naučil v bodě 1. Odpověď serveru necháš uložit do souboru.
4) Pomocí čehokoliv (klidně toho PHP) stažený soubor zparsuješ a vypíšeš, jestli jednání je.
5) Opakuješ 3) a 4) pro různé místnosti - tohle můžeš triviálně naskriptovat třeba v shellu nebo v tom PHP

Když to budeš pouštět moc často, tak asi dostaneš ban a už se tam nedostaneš ani přes prohlížeč, takže střídmě :) .

Jimm

Je to v pohodě, předává se to celé GETem, takže to bude vypadat asi takto:
Kód: [Vybrat]
search.do?type=spzn&typSoudu=os&krajOrg=VSECHNY_KRAJE&org=OSPHA01&cisloSenatu=&druhVec=&bcVec=&rocnik=&spamQuestion=23&agendaNc=CIVIL&backPage=..%2Fpublic%2Fsearch.jsp

j

Mozna zkus zapatrat, jestli ten srv nema nejaky api (trebas soap) ... jako ze ma https://isir.justice.cz/isir/help/Popis_WS.pdf ... a precti si to tam. Nevim teda jestli zrovna toto obsahuje to co potrebujes hledat, nezkoumal sem to nijak detailne.

buri

Re:Automatické vyplňování formuláře na webu
« Odpověď #7 kdy: 09. 04. 2014, 11:46:24 »
na automaticke vyplňování formuláře na webu sluzi selenium.
http://docs.seleniumhq.org/projects/remote-control/

pouzivame to na automatizovane testovanie, ale snad sa to uplatni aj pri rieseni popisovaneho technickopravneho problemu

aa

Re:Automatické vyplňování formuláře na webu
« Odpověď #8 kdy: 09. 04. 2014, 11:53:25 »
..sry, jenom test.