Starší ATI/AMD GPU a opensource versus fglrx(-legacy) ovladače

Arthur

• 174
    • Zobrazit profil
Re:Starší ATI/AMD GPU a opensource versus fglrx(-legacy) ovladače
« Odpověď #15 kdy: 25. 03. 2014, 16:55:34 »
Citace
Který máš na mysli?

Mám na mysli opensource driver např. v sestavě, co je teďka připravená pro Ubuntu 14.04 - tedy pro jádro 3.13 a XOrg 1.14. Ale jak je to ve Fedoře, nevím. A jestli to obecně blbne, tak nic no ...

tomas

« Odpověď #16 kdy: 25. 03. 2014, 17:08:37 »
zkoušel jsem o víkendu 3.13 (debian testing) a musím říct, že teplota a spotřeba je v normální zátěži s open ovladačema v podstatě stejná jako s fglrx. Celkem příjemně mě to překvapilo.

Jen je tam jeden bug v kombinaci s flashplugin-nonfree -  při přehrávání flashe vám to vytíží procesor na 100% a začne to pekelně topit :-)

nazir

• 110
  • Veni, vidi, discessi.
    • Zobrazit profil
    • hic sunt elephanti
« Odpověď #17 kdy: 05. 04. 2014, 07:19:45 »
Jen bych rád pro záznam uvedl, že jsem nakonec vyměkl, purgnul vše, co se fglrx týká a zaktualizoval xorg a mesa knihovny (do jessie zrovna ten den probublala verze 10.1).
Nejdřív to sice příšerně topilo, ale zlepšilo se to hned, jak jsem si opravil překlep v option pro radeon modul (pro příště: dph rozhodně ne  ::))).
KDE (respektive kde aplikace, třeba kpatience) se taky v některých případech trochu škubalo a drhlo, ale hodně pomohlo přepnutí kwin do GLES verze...
DVD i video obecně se přehrává, ostřikovače ostřikují, stěrače stírají, tož uvidíme.

« Odpověď #18 kdy: 07. 04. 2014, 14:06:58 »
Citace
překlep v option pro radeon modul

Jaký překlep kde?

Arthur

• 174
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 07. 04. 2014, 15:05:45 »