Přenos videa, hudby PC do televize

neznalek

Přenos videa, hudby PC do televize
« kdy: 21. 03. 2014, 13:05:17 »
Dobrý den, jsem spíše začátečník, mám starší televizi připojenou k ní připojené repro, přes jeden HDMI připojen setopbox a další HDMI porty na TV jsou volné, u televize je router s internetem, dělá wifi a má i LAN porty.

Problém který dost často řeším, respektive úkon, vedle televize mám druhý HDMI kabel, připojím laptop, pustím film, případně hudbu nebo ukazuji fotky.

Přítom všechna zařízení mám v lokální síti na wifi, mobil s androidem, pc s linuxem a windows dualboot, minulý týden jsem dostal zařízení raspberry včetně krabičky i zdroje je to malé vcelku pěkně, zatím jsem to nikdy neviděl.

Napadlo mě, že bych ho propojil s HDMI na TV a připojil kabelem do routeru a tím ho propojil do sítě a teď ten můj problém, je možnost nějak poslat přehrávání video nebo hudby na tuto krabičku a ona to zobrazí na TV, ideálně aby to šlo z mobilu i PC.

Poradí někdo prosím co nainstalovat na krabičku a případně jaký program do PC,telefonu, pokud to tedy technicky je možné ? Děkuji neználek.

Komo

Re:Přenos videa, hudby PC do televize
« Odpověď #1 kdy: 21. 03. 2014, 13:41:13 »
Na raspberii by si mal najst vhodny soft na ich forach. Staci pohladat. Ja s tym skusenost nemam, len som videl nejake screenshoty atd.
Pri tomto je fajn, ked je vsetko na kabli koli datovemu toku, mne to napr pri DLNAcku cez wifi 1080p videa nie vzdy stiha. Nezistoval som pricinu, pozrel som len zbezne vytazenie linky a bola tam este rezerva, cize skusenosti sa mozu lisit.

Inak na taketo riesenia sa da cez dx.com alebo podobne stranky kupit android all-in-one krabicka ktora ti spravi aj zo starej telky medialne centrum. Mozno aj tymto smerom by to malo zmysel.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #2 kdy: 21. 03. 2014, 13:48:55 »
Tak jediné, co mne napadá je nějaký druh streemingu. A i tak to bude přes WiFi asi boj.

Peter

« Odpověď #3 kdy: 21. 03. 2014, 14:10:58 »
Video, ako filmy? pre RPI existuje XBMC ktorý stači nahrať na SD kartu a zapnúť RPI. Tá krabička sa potom dá ovládať aj diaľkovým z telky. Ak máš filmy nazdieľané vo vnúrotnej LAN, tak je vystarané.

Ale, pokiaľ má byť RPI len predlžovačkou na HDMI kábel, tak to bude trošku problém.

Pleca

« Odpověď #4 kdy: 21. 03. 2014, 14:27:45 »
mam raspberry pi pripojene na tv a na router, pokud chces pouzit pi na pousteni videa/hudby/fotek v tv, tak je dobre raspbmc (to mam na pi i ja), videa/hudbu beru z vlastniho web serveru (jde pouzit i ftp server a dalsi, vice info najdes na http://www.raspbmc.com/), web serveru mam slozku pouze s videama, dalsi slozku na hudbu... protoze web server neni na domaci siti mam v .htaccess povolenou pouze vlastni ip, rychlosti netu mam celkem vysoke (doma i na serveru) 1080p video neni zadny problem, akorat jsem si pi v nastaveni pretaktoval na stredni rychlost (top rychlost mi neutahl adapter), celkem dobre video jak zrychlit raspbmc http://www.youtube.com/watch?v=AzpJDHqvt3o

TomBA

« Odpověď #5 kdy: 22. 03. 2014, 12:24:53 »
Skus Rasplex http://www.rasplex.com/. Na jednom pc si potom spustíš Plex server a všetko ovládaš cez diaľkove televízora. Alebo to XMBC čo tu viacerí spomenuli...

neznalek

« Odpověď #6 kdy: 22. 03. 2014, 14:42:39 »
Dobrý den, vyzkoušel jsem raspmc, zkutku pozoruhodný a rozsáhlý software, jen nevím jestli jsme se úplně pochopili, xbmc je zřejmě určen když má přístup k filmům bud lokálně u sebe nebo přes síť, ale stream jsem tam nenašel.

Koukal jsem trochu na DLNA, pro mě by to vlatně znamenalo mít na PC a telefonu dlna server a na raspberry klienta, trochu jsem googlil a koukal, že pěkně má toto zpracované apple se svoji technologií airplay, zkusím se podívat po nějaké alternativě.