To nevim popravde ani ja, protoze nepotrebuji znat. Dulezite je, ze takova fce lze a je certifikovana a uzpusobena pro pouziti, nicmene nemusis ji platit, nebo pouzivat. To je ciste osobni volba. Rezim jde nastavit u Insteon tak, ze ti prijde notifikace a ty se muzes rozhodnout, jestli prepustit na Policii/FireGuard, nebo jde o falesny poplach napr.: selhani cidla (stav cidel i s udaji okamzite vidis).
Vzdy se najde situace, kdy nejake technicke reseni nezabrani a ja to tak beru. Pokud by mi nejaky "nahodny" kolemjdouci vlezl na pozemek, tak ho kamera zachyti tak (zony zajmu si muzes definovat) napr.: 2 metry pred garazi, kde stoji zaparkovane auto, pripadne v zone dveri na strane ridice. Cili i kdyz budes mit kuklu, tak SW vyhodnoti pohyb, zacne nahravat a fotit (pokud o kamere nevis, tak ji nicit nebudes a certifikaci anti-vandal outdoor ma take, cili trefit bys musel mit s sebou cihlu a dobrou musku, pripadne bys mohl popadnou kvetinac), pricemz pokud si definuji, aby v takovem pripade prislo okamzite oznameni na mobil, ktery mam u ucha v loznici, tak behem pokusu nastartovat a odjet mi s autem, ktere je uzamcene, muzes stacit sebehnout dolu a zabranit, treba se zbrani, palkou ... fantazii se meze nekladou, tak Ti kamera muze dost pomoci. Druhak, pokud mame zaplacene babysitting, muzeme se z venci podivat, co se deje doma, pokud by sitter ublizival dceri, spatne s ni zachazel apod. situace, tak mas dukazy. Sedime-li u sousedu, tak zapneme kameru v detskem pokojicku a pokud se nam rocni dcera vzdudi, muzeme tech par metru proste dojit, nebo pres wifi pripojeny WeMo od Belkinu (detsky monitor) promluvit apod. Treba si vsimne kamer, odpoji proud, podpali nam dum, ... zkratka udela neco, co by znicilo zaznamy, proto je cela vec udelana tak, aby i po vyrazeni el. energie bylo mozne ziskat zaznamy (nikdy nevis, kdy se muzou hodit) pro pozdejsi potrebu a nebylo to zavisle na prostem vyhozeni pojistek, nebo kdyz Ti ten server najde, popadne a odnese take. Proto je to vyreseno tak, aby tam byl casovy prostor pro odeslani porizenych zaznamu nezavisle na dodavce energie a samozrejme pro pripad, ze to najde, zdemoluje, nebo odnese. Tzn. jsou to dva nezavisle systemy se schopnosti spoluprace. Nepresvedcuji, pouze rikam, jak to mam ja.
Predevsim, kdyz jsme z domu pryc napr.: na 8dni o Vanocich, tak samozrejme kamerovy rezim zustava v pasivnim guard modu, tedy reaguje na pohyb a samozrejme take vstupni cidla. Cili neni duvod nahravat 24hodin denne. Vzdy se najde zpusob, jak vyradit nebo znemoznit, ale znacne obtizneji, nez-li kdyby tam nic nebylo. Ono i kdyz mas kuklu, porad existuje moznost jak nekoho identifikat, je-li pripad podstoupen policii. Treba takova chuze je velmi dobry a velmi jedinecny identifikator a protoze vsude jsou kamery, tak takova identifikace se stava moznou. Nevim, co vsechno umi/neumi verejne kamery a co s tim policie a dalsi slozky delaji. Rikam, ze to treba jde, nebo v budoucnu muze byt realne - zatim je to spise sci-fi, ale to byla pocitat ve stredoveku take. Lepsi mit a nepotrebovat, nez-li nemit. U nas je kriminalita tak nizka, ze tu stale zustava zvykem vubec nezamykat. Jiny kraj, jiny mrav.