Asterisk hook-dialplanu, odchozí hovor

marek_stopka

Asterisk hook-dialplanu, odchozí hovor
« kdy: 07. 01. 2014, 15:43:18 »
Dobry den,

mam asterisk s freepbx nadstavbou, resim jednu vec v dialplanu, chtel bych pred samotnym hovorem ktery putuje do SIP trunku k poskytovateli voip provect nejakou akci (reknem zapsat neco do souboru nebo jen udelat hlasku pres Noop pro jednoduchost).

V extensions_additional.conf jsem nasel kontext ve kterem se to resi a ten vypada takto.
[outrt-2]
include => outrt-2-custom
exten => _NXXXXXXXX,1,Macro(user-callerid,LIMIT,)
exten => _NXXXXXXXX,n,Set(MOHCLASS=${IF($["${MOHCLASS}"=""]?default:${MOHCLASS})})
exten => _NXXXXXXXX,n,Set(_NODEST=)
exten => _NXXXXXXXX,n,Gosub(sub-record-check,s,1(out,${EXTEN},))
exten => _NXXXXXXXX,n,Macro(dialout-trunk,3,${EXTEN},,off)
exten => _NXXXXXXXX,n,Macro(outisbusy,)

Takze jsem si rekl, ze pouziji ten include a vlozim svuj kod z outrt-2-custom, tedy udelal jsem v extensions_custom.conf
[outrt-2-custom]
exten => _NXXXXXXXX,1,Noop(moje-hlaska)

Ale, cele volaji ven se rozbilo, jde mi o to cislovani v tom dialplanu, mohu tam pouzi ,1, ? zkousel jsem  _.,1 i s,n ale vzdy to skonci s tim, ze se ven nedovolam uz vubec, jak tedy includovat neco sveho a respektovat to cislo 1,n,n,n ... atd je moznost nejak cislovani ignorovat v dialplanu aby se mi to provadlo vzdy?

Diky za nakopnuti Marek.
« Poslední změna: 07. 01. 2014, 21:17:49 od Petr Krčmář »

Smoco

Re:Asterisk hook-dialplanu, odchozi hovor
« Odpověď #1 kdy: 07. 01. 2014, 18:17:17 »
Ahoj
Nie nemozes musis si to precislovat (asterisk je vlastne stavovy stroj a to cislo identifikuje stav). Cize ta tvoja akcia musi mat 1 druha 2 atd. . n je specialny znak oznacujuci poslednu akciu co sa ma spravit. Cize asterisk ide 1,2,3 ... n - cize n tam moze byt aj viacej krat.