Mám v tom boardu Xeon E3-1245v2, který VT-d podporuje. Board je založený na chipsetu C216, který by s tím taky neměl mít problém. V UEFI bohužel není odděleno VT-x a VT-d, ale je tam pouze možnost povolit/zakázat schopnost virtualizace.
Na internetu jsou názory na tohle téma tak 50/50.
Neúspěšně jsem dělal pokusy s KVM a VirtualBoxem. PCI passthrough jsem nerozjel a tak bych rád věděl jestli to tahle deska vůbec umí. Matně si vzpomínám, že s minulou generací (P8B WS) byl v tomhle ohledu problém a nějak to snad prý spravilo teprve až nové vydání BIOSu (žádnou praktickou zkušenost s tím ale nemám). Jo, ad. BIOS - mám nejnovější verzi 3402, která je tuším ze září tohoto roku.
Ke štěstí mě úplně stačí stručná odpověď "ano umí" (příp. "né neumí") abych věděl jestli je chyba v desce, takže nemá smysl kompl ani sebe dál v tomhle ohledu tejrat, nebo jestli je klasická chyba někde mezi židlí a monitorem, takže má smysl dál se to pokoušet rozchodit.

Mám zájem pouze o reakce od někoho, kdo měl možnost skutečně to vyzkoušet a je si jistej jestli to ta deska umí, nebo né.
Předem děkuji.