Sdílení USB tiskárny mezi PC

Usb

Sdílení USB tiskárny mezi PC
« kdy: 12. 10. 2013, 23:29:09 »
Ahojte,

potrebujem usb tlaciaren zdielat medzi dvomi ubuntu PC, neviete poradit ako nato? 
Treba aby to fungovalo aj ked je jeden z PC vypnuty, cize zdielanie cez siet je nevyhovujuce.
Nevadilo by ak by to bol nejaky usb prepinac, ktory by sa prepinal manualne tlacitkom, pripadne ovladany cez ubuntu ale to nie je podmienka, alebo da sa to aj nejako podomacky vyriesit ? Nejako prepojit? Na internete som moc toho nenasiel, ani tych usb prepinacov...

Dakujem za rady
« Poslední změna: 13. 10. 2013, 22:52:12 od Petr Krčmář »

Pavel 'TIGER' Růžička

Re:Zdielanie usb tlaciarne medzi 2 pc
« Odpověď #1 kdy: 13. 10. 2013, 00:10:53 »
Ahojte,

potrebujem usb tlaciaren zdielat medzi dvomi ubuntu PC, neviete poradit ako nato? 
Treba aby to fungovalo aj ked je jeden z PC vypnuty, cize zdielanie cez siet je nevyhovujuce.
Nevadilo by ak by to bol nejaky usb prepinac, ktory by sa prepinal manualne tlacitkom, pripadne ovladany cez ubuntu ale to nie je podmienka, alebo da sa to aj nejako podomacky vyriesit ? Nejako prepojit? Na internete som moc toho nenasiel, ani tych usb prepinacov...

Dakujem za rady

Kup sinějaký prinserver. Pokud Ti tam běží i WiFi, tak něco takového: http://access-pointy.heureka.cz/tp-link-tl-wps510u/ pokud máš jen kabel, tak něco takového: http://www.suntech.cz/produkt/46408-ovislink-elive-p201u-print-server-rj45-1x-usb-2-0/

Usb

« Odpověď #2 kdy: 13. 10. 2013, 09:29:28 »
Nasiel som toto
http://www.kabel.sk/zbozi/usb-prepinace/prepinac-usb-2pc1-zariadenie-manualny.html

dufam ze to splni moje poziadavky, nic lepsie som nenasiel

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #3 kdy: 13. 10. 2013, 09:37:57 »
Nasiel som toto
http://www.kabel.sk/zbozi/usb-prepinace/prepinac-usb-2pc1-zariadenie-manualny.html

dufam ze to splni moje poziadavky, nic lepsie som nenasiel
No ale pokud budeš mít zaplé oba počítače a chtít tisknout z obou, tak budeš cvakat jak bláznivej.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 13. 10. 2013, 11:04:34 »
No ale pokud budeš mít zaplé oba počítače a chtít tisknout z obou, tak budeš cvakat jak bláznivej.

Zalezi na tom, jak blbe to udelas. Nic nebrani tomu, aby oba pocitace tu tiskarrnu mely nainstalovanou jako lokalni i sitovou a tisknout budes podle toho, kdo ji ma zrovna zapnutou. Nebo to tak bude mit je jeden pocitac a bude domluveno, ze kdyz bezi ten druhy, prepne se tiskarna vzdycky na nej.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #5 kdy: 13. 10. 2013, 11:14:51 »

Zalezi na tom, jak blbe to udelas. Nic nebrani tomu, aby oba pocitace tu tiskarrnu mely nainstalovanou jako lokalni i sitovou a tisknout budes podle toho, kdo ji ma zrovna zapnutou. Nebo to tak bude mit je jeden pocitac a bude domluveno, ze kdyz bezi ten druhy, prepne se tiskarna vzdycky na nej.

To je sice fakt, ale printserver se mi zdá pořád lepším řešením, máš nainstalovanou jednu tiskárnu a nemusíš přemýšlet, kam to zrovna poslat, či si to nemáš přepnout na sebe, protože je momentálně přeplá na offline pc.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 13. 10. 2013, 12:09:04 »
To je sice fakt, ale printserver se mi zdá pořád lepším řešením, máš nainstalovanou jednu tiskárnu a nemusíš přemýšlet, kam to zrovna poslat, či si to nemáš přepnout na sebe, protože je momentálně přeplá na offline pc.

To je pravda, ale prepinac je asi levnejsi a kdyz mu to tak staci a prepinani ho nesere, at to tak ma. Kdo chce kam, pomozme mu tam.

Usb

« Odpověď #7 kdy: 13. 10. 2013, 13:54:03 »
Na jednom pc sa tlaci pravidelne, na druhom sporadicky cize manualne prepinanie nie je problem.

Diky setkym za rady

flack

« Odpověď #8 kdy: 13. 10. 2013, 16:39:37 »
Nejaky domaci wifi router s usb? openwrt a CUPS? By nebolo riesenie?

Xubuntu user

« Odpověď #9 kdy: 13. 10. 2013, 17:29:25 »
Potom by som musel zhanat wifi do pocitaca, chcel som to vyriesit co najednoduchsie, keby uz cez siet tak by som hladal print server a napojenie do routra a bolo by vyriesene..

flack

« Odpověď #10 kdy: 13. 10. 2013, 18:09:57 »
Tie pocitace niesu pripojene nikam ani cez ethernet? Mne nejaky manualny prepinac nepripada o moc jendoduchsi ako  riesenie skrz lacny wifi/router s usb alebo samostatny printserver. Co v tomto pripade pokladam za jedno a to iste pretoze pracu takeho printservru "out of box" urobi CUPS. Neviem co jednoduchsie moze byt. Ci dam 15eur za nejaky usb switch+ dostatocne dlhe usb kable alebo to poriesim vsetko na sieti.  A stale nechapem tu nutnost zhanat wifi do pocitaca..... Ale asi si nepochopil ze tu wifi pouzit nemusis.. Ale mozes trebars ako klienta uz do stavajucej wifi. ALe to je jedno chce to predstavivost.

zopakujem to. Radsej by som pripojil k tlaciarni print/server alebo wifi router ako tahal nejaky usb switch.