Wi-Fi router na doma

Tomas Holy

Wi-Fi router na doma
« kdy: 12. 10. 2013, 11:12:28 »
pouzivam doma wifi router Tenda, vim ze je to cinsky shit, ale kdyz jsme bydleli jeste v panelaku tak stacil, ted ve vetsim dome je uz problem, nejvic me stve ze signal kolisa, router i notebook na stejnem miste a signal je na 30% 50% 80% a porad se meni
a nejvice me toci hlaska zadejte znova heslo k wifi, i kdyz je predvyplnene a signal je pres 80%

proste chci zkusit koupit neco lepsiho, treba kolem 1500 Kc aby to fungovaslo stabilne
staci, kdyz to bude fungovat jako brdge pokud to rikam donbre, proste wifi zarizeni se budou chovat jako kdyby byly pripojene do site pres drat, zadny dhcp, zadny preklad adres, toto vse resi adsl router

router bude umisten na schodech cca uprostred domu a do vsevch pokoju pujde signal max pres 1 zed tloustka cca 15 cm cihla tvarnice (obcas i noviny jsem nasel pri vrtani)

diky TH
« Poslední změna: 13. 10. 2013, 22:45:30 od Petr Krčmář »

Re:poradte prosim wifi router na doma
« Odpověď #1 kdy: 12. 10. 2013, 13:24:51 »
pouzivam doma wifi router Tenda, vim ze je to cinsky shit, ale kdyz jsme bydleli jeste v panelaku tak stacil, ted ve vetsim dome je uz problem, nejvic me stve ze signal kolisa
U 802.11bgn (2,4GHz) je povolene vyzarit maximalne 100mW. Takze i USA shit by ve velkem dome nefungoval.
Muzes si koupit vetsi antenu a vyzarit vic (neresim ze zarusis okoli a "neni to zdrave"). Bezny mobil taky nema mega velkou antenu, takze si nepomuzes.
Proste budes muset mit vic krabicek nebo tu jednu lepe umistit...
"Kdo v zájmu bezpečí obětuje část své svobody, v konečném důsledku přijde o svobodu i svou bezpečnost."

Tomas Holy

« Odpověď #2 kdy: 12. 10. 2013, 13:44:49 »
jenze me ta blba tenda jakz takz funguje, ale dense osciluje kvalita, jsem tu na samote nidke daleko zadna jina wifi, doufal jsem ze bude neco stabilnejsiho

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 12. 10. 2013, 14:13:28 »
Mam doma v siti stary ADSL modem Netgear WGR614v8. Chrochta bez problemu uz leta, za celou dobu dokonce ani nikdy nespadl, coz se mi u vyrobku jinych vyrobcu nestalo. Cili Netgear bych asi doporucil. Doufam, ze jine modely chodi take tak pekne. Ale to se najde na Google.

Hnusny pes

« Odpověď #4 kdy: 12. 10. 2013, 15:01:19 »
Mam doma prehistoricky WL5460AP (ovis link či kdo to tehdy dělal) a nějak to přes patro stačí, najdou se místa v domě kde to je na minimu ale jede te všude. Asi přenosové rychlosti co to zvládá budou úzkým hrdlem ale na internet to stačí.

mimochodem pořád tento model vyrábějí

Tom Liberec

« Odpověď #5 kdy: 12. 10. 2013, 17:01:17 »
Mám NETGEAR WNDR3800 pravda byl dražší než chceš dát, avšak umí i clud na USB flash nebo ext. HDD aniž by byl puštěn nějaký počítač. Jede přes to ven az 8 počítačů a mobilů. Občas poku jsou problémy tak pomůže jej na chvilku vytáhnout ze zásuvky.  Může to však byt i tím jak používám Wokna. Po bytefunguje i NAS a HTTP server ( fyzický ne virtuální ). Hodně se ted tady prodávají Zyxely prý také nejsou špatný.  Mám ještě starý Edimax taky jede dobře ale ja nejsem měřítko mám to tu 2+1. Zadej si do googlu třeba CHIP testy routerů ono ti to neco vysype ... Nebo Computer nedavno jsem nějaký testy v časopisu viděl, nevim ve kterém.

xurfa

« Odpověď #6 kdy: 12. 10. 2013, 19:06:55 »
jenze me ta blba tenda jakz takz funguje, ale dense osciluje kvalita, jsem tu na samote nidke daleko zadna jina wifi, doufal jsem ze bude neco stabilnejsiho

A nechcete přesně napsat typ toho routeru? A čím se němu připojujete? Nepomohlo by třeba vyměnit miniPCI(e) kartu v notebooku? Ideální je, když mají jak router, tak klient čipset Atheros, všechno ostatní jsou sračky.

Pokud byste chtěl kupovat novější router, podíval bych se, jestli umí alepoň 2x2 MIMO (tj. musí to odpovídat standardu 802.11b/g/n - nebo ideálně ještě i 802.11a/b/g/n). Tahle technologie si lépe poradí s odrazy, které se v interiérech vyskytují...