Webové rozhraní pro mail server

Luke

Webové rozhraní pro mail server
« kdy: 13. 08. 2013, 13:23:38 »
Rozhodl jsem se začít provozovat vlastní mail server, už tomu Gmailu nevěřím. Nainstaloval jsem Postfix a Dovecot, všechno krásně funguje. Ovšem rodina by ráda používala i nějaké slušné webové rozhraní. Máte nějaký tip? Sám jsem kdysi používal akorát Squirrel mail, ale to asi nebude to, co by běžnému uživateli vyhovovalo :-D. Díky za tipy.

Franta <xkucf03/>

Re:Webové rozhraní pro mail server
« Odpověď #1 kdy: 13. 08. 2013, 13:29:01 »
RoundCube

Rhinox

« Odpověď #2 kdy: 13. 08. 2013, 14:30:11 »
No ja bych radsi zustal u squirell. Vono ~600kB versus 3.7MB, to je u webove aplikace docela rozdil...

« Odpověď #3 kdy: 13. 08. 2013, 15:07:36 »
jako v cem to je rozdil tak aby to uzivateli vadilo?

(to je vtipny jak si kdejaky tonda z horni dolni mysli, ze kdyz utece od gmailu ze si zachrani soukromi  ;D ;D )
Děkuji za možnost editace příspěvku.

JmJ

• 333
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 13. 08. 2013, 15:11:06 »
Ja uz leta uzivam Veverku, ale uznavam, ze moc privetive to neni. Mozna je nejaka novsi verze a ta je lepsi. Na druhou stranu bratr to uziva denne, je to prosty uzivatel a nestezuje si. Teda aspon ne me do oci :-)

btw porad je lepsi soukromi se svym mail serverem, nez s cizim. to je nepopiratelny fakt.

AlYoSHA

« Odpověď #5 kdy: 13. 08. 2013, 15:16:04 »
Pokial nemate v mailboxe radovo 1000ky mailov tak roundcube je OK.  Pri vecsom pocte sprav je pomalsie.  Kazdopadne to nie je taky moloch ako Horde/IMP alebo skarednik ako squirell.

« Odpověď #6 kdy: 13. 08. 2013, 16:32:48 »
btw porad je lepsi soukromi se svym mail serverem, nez s cizim. to je nepopiratelny fakt.
A ty maily ti tam litaj uz zasifrovany? Myslis, ze GMail je pro tebe horsi smirak nez tvuj ISP, nez tvuj mobilni operator nebo nez treba kamery na mytnych branach?
Cimz smirovani neobhajuju, jen myslim, ze mi mene vadi analyza emailu amikama (a na reklamu tam klikam casto protoze me zaujme prave diky "smirovani") nez to, ze ma stat kompletne zmapovany muj pohyb s presnosti na stovky metru (pausal na mobilu), kompletne zmapovane moje financni toky (jako osvc mi faktury vsichni plati na ucet a prijde mi jednodussi vse platit elektronicky/kartou nez furt vybirat a pak to jidlo platit cash). A pak tu mame tu elektronickou zdravotni knizku - driv nebo jeste driv bude povinna pro vsechny. Takze GMail a jeho nebezpecnost radim mezi smirakama tak nekam na konec prvni desitky...

« Odpověď #7 kdy: 13. 08. 2013, 16:33:56 »
a mimochodem, uz prave protoze vime, ze to tu vsude je tak jedina obrana je ty opravdu citlive informace vymenovat jen a pouze z oci do oci.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 13. 08. 2013, 16:54:59 »
Nic ve zlem, ale provozem vlastniho mail serveru si moc nepomuzete. Pridelate si spoustu prace, budete hlidat, aby vam to necrackli, odhanet spamery..., i kdyz se zaroven hodne naucite, pokud to uz neni vase domena. Ale Amici vam do too stejne polezou, protoze po drate to pak leze nesifrovane. Cili radsi zahodte webmail, nainstalujte lokalni mail klienty s podporou GnuPG, vygenerujte klice s dukladnou passphrasi a sifrujte. Jedine tak vam muzou polibit a je uplne jedno, jestli to jde pres mail servery Googlu, NSA ci Mossadu.

creco

« Odpověď #9 kdy: 13. 08. 2013, 18:55:49 »