hello,
taky jsem uvažoval o této kartě, ale nakonec se mi nelíbila cena, takže s tím ti moc neporadím. Mám zkušenosti ale s něčím jiný a to je VoiceBlue Next od 2N...máme bránu se dvěma modulama a dva roky to běhá bez problémů, líbí se mi na ní že má ethernet(ano vim, že by si radši pcie), což je dobrý, pokud řešíš třeba HA a nebo ti to zjednodušuje možnosti připojení do virtuálního serveru.
Druhou zkušenosti mam s USB modemy. Najdi si projekt chan_dongle a tam to je všechno pěkně popsaný. Není to bohužel oficiální modul do asterisku a dávají to "bez záruky", otázkou je, jak moc ti taky na tom záleží, ale je to nejlevnější způsob gsm brány. Měl sem to chvíli nasazený a lidi na to 2-3 tejdny volali ven i dovnitř a problém byl akorát při prvním startu asterisku, nechtělo si to dongle načíst, ale po druhym pokusu o hovor už OK, mohlo to bejt tim, že sem měl nejnovější verzi asterisku a na ní to nebylo moc připravený, takže se tam muselo něco upravovat. Ale celkovej dojem byl dobrej, žádný jiný záhadný problémy sem s tim neměl.