Ubuntu server - přestal jít login

3ugeene

Ubuntu server - přestal jít login
« kdy: 22. 05. 2013, 18:40:49 »
Mam divny problem s ubuntu - dnes jsem na serveru dal restart a nejde se prihlasit, kdyz zadam login a heslo, tak se sice prihlasim, napise to ty veci typu Last logged in.... , pak se dlouho nic nedeje a najede hlaska ve smyslu

login: failure forking, resource temporarily unavailable.

absolutne nevim co se mohlo stat, pokud vim, tak jsem jen nainstaloval aktualizace... do recovery root console se dostanu, ale vubec nevim co kde hledat..

mohl by prosim nekdo poradit?
« Poslední změna: 22. 05. 2013, 19:40:47 od Petr Krčmář »

3ugeene

Re:Ubuntu server - prestal jit login
« Odpověď #1 kdy: 22. 05. 2013, 18:45:48 »
jo, nevím, jestli to je tím, ale pod rootem se mi "/" mountuje pouze read only....

« Odpověď #2 kdy: 22. 05. 2013, 19:14:51 »
Prečo je disk ro? Možno preto, že na serveri chýba fsck na daný file systém a preto ho odmietne remountnúť. V Ubuntu serveri sa dá nabootovať do záchranného režimu a riešiť to, samozrejme, pokiaľ server nebeží niekde v zahraničí na virtuále a nepripájaš sa cez ssh.

3ugeene

« Odpověď #3 kdy: 22. 05. 2013, 19:33:20 »
diky za info, server má doma, je to starej mac mini, jinak  disk je rozdělenejn a HFS pro OSX a na ext4, tkže tam by problé bejt neměl. Dokonce jsem dával fsck a napsalo to 0.1 procent (něco jako zfragmentovaný - asi), takže by to mělo bejt ok?

3ugeene

Re:Ubuntu server - přestal jít login
« Odpověď #4 kdy: 22. 05. 2013, 21:31:40 »
ok, som debil....  Vyřešeno, měl jsem skript na firewal, který v sobě volal příkazy "iptables něco", jenže já idiot ten skript omylem přesunul do /usr/bin a navíc ho já chytrej kluk pojmenoval iptables.  Ve finále se rekurzivně volal sám a vytvořil si několik set (tisíc?) procesů a zabral celou paměť.... pecka...  budu navrhovat viry...

Jim

« Odpověď #5 kdy: 23. 05. 2013, 11:35:08 »
Chtěl jsem tomu dát like, ale tady to nejde.  ;D

Jim

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #6 kdy: 23. 05. 2013, 14:14:16 »
Z toho si nic nedělej, já si takhle jednou řekl, že těch 500 fotek o velikosti cca 2GB zmenším. Tak jsem to zkusil přes řádku pomocí příkazu convert, nejdřív jsem to vychytal (parametry) a pak jsem dal convert <parametry> * a pak už jsem jen čekal, až se se mnou počítač zase začne bavit :-D

V mezičase jsem dokázal spustit htop a ten mi řekl, že 4GB RAM je plných a 8GB SWAP taky. To byla jediná chvíle, kdy jsem swapoval :-D Od tý doby zmenšuju fotky přes for pěkně po jedný :-D A pro jistotu jsem koupil další 4GB RAM (když byla nedávno skoro zadarmo).