Nefunkční klávesnice na notebooku

Jaroslav Skalický

Nefunkční klávesnice na notebooku
« kdy: 23. 06. 2012, 22:15:24 »
Zdravím, čistil jsem klávesnici na notebooku hadříkem navlhčeným lihem (ja vím, asi to nebyl nejlepší nápad), zřejmě byl navlhčen až moc a předpokládám že lih zatekl dovnitř - klávesnice začala blbnout, některé klávesy se občas tváří jako pořád zmáčknuté, některé nereagují vůbec. Po restartu skočím u GRUBu kde nereagují šipky ani enter. Notebook jinak funguje, klávesnici jsem odpojil a vyndal, připojil externí USB klávesnici a funguji dál (akorát mám do notebooku díru  :) ) a chtěl bych poprosit starší a zkušenejší o radu, jestli se dá klávesnice nějak sprovoznit (nějaká "voodoo" metoda jako např. pečení grafických karet napadá mě třeba propláchnutí jarovou/čistou vodou, nevím jestli to klávesnici pomůže nebo ji akorát dorazí..), nebo mám rovnou objednat novou..
Jinak jedná se o HP ProBook 4515s.
« Poslední změna: 26. 06. 2012, 14:13:44 od Petr Krčmář »

Rax

Re:nefunkční klávesnice na notebooku
« Odpověď #1 kdy: 23. 06. 2012, 23:47:30 »
Klávesnici odpojit od notebooku a co nejdřív pořádně vymáchat v destilované vodě, nikoliv ve vodě z vodovodu a nechat vyschnout tak den dva. Pokud se to tímhle nespraví, je to obvykle v háji.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 23. 06. 2012, 23:56:56 »
Co takle ji dat na okno na par hodin na slunce? Mozna bych se vyvaroval poledniho paraku.

Lol Phirae

« Odpověď #3 kdy: 24. 06. 2012, 01:03:34 »
Nech ji vyschnout.

@Rax: Máčet klávesnici čištěnou čistým lihem je hrozná blbost, bude to vysychat daleko dýl.

x_Rage

Re:Nefunkční klávesnice na notebooku
« Odpověď #4 kdy: 05. 05. 2013, 13:46:01 »
Zdravím , mám vykuchanou 4520s (to je stejný) tak kdyby si chtěl klávesnici stačí napsat na mail a na nějaký symbolický ceně se domluvíme . xragethc@gmail.com

死神

• 159
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 05. 05. 2013, 15:55:31 »
Nech ji vyschnout.

@Rax: Máčet klávesnici čištěnou čistým lihem je hrozná blbost, bude to vysychat daleko dýl.

Pochybuju, že to byl čistý líh. Obvykle se prodává 60%, zbytek je voda. A vodu bych do toho teda rozhodně nelil. Na čištění je tu isopropylalkohol, který se prodává v 99% čistotě.

Zopper

• 918
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 05. 05. 2013, 16:26:59 »
Pochybuju, že to byl čistý líh. Obvykle se prodává 60%, zbytek je voda. A vodu bych do toho teda rozhodně nelil. Na čištění je tu isopropylalkohol, který se prodává v 99% čistotě.

Tak tak, isopropylalkohol by tomu nijak nevadil, ten se na čištění elektroniky právě používá.

Destilovanou vodu bych nepoužíval, tu beru jen jako nouzové řešení, když je potřeba rychle vypláchnout třeba džus, a isopropyl není po ruce či v dostatečném množství. A pak na to raději 24 hodin nesahat (nepřipojovat ani třeba CMOS baterku kdyby šlo o desku, natož do zásuvky).

Pan X.

Re:Nefunkční klávesnice na notebooku
« Odpověď #7 kdy: 05. 05. 2013, 22:30:23 »
Okrem toho, ze pan nado mnou urobil dobre nekro (skoro rok stare vlakno), prispel by som svojou troskou do mlyna: http://forum.root.cz/index.php?topic=5989.0