Ergonomia v startupoch

radan

Ergonomia v startupoch
« kdy: 02. 05. 2013, 06:21:07 »
Ahoj, ked tak pozorujem dnesny hype, termin startup, na lupe, v roznych rozhovoroch, na facebooku, atd, atd., tak si vsimam ze mnoho startupistov (akokolvek mi tento vyraz rve usi) sa prezentuje hodne podobne.

Co som si castokrat vsimol na fotkach roznych ich kancelarii, tak to vzdy hra tisic farbami, kazdy sa tam niekde tlaci s apple notasom , castokrat vidim ze seriozne a dobrovolne ti ludia nemaju mys, ale pouzivaju touchpad! Castym zjavom je iP 5, bez toho by to neslo samozrejme.
To tito ludia fakt takto pracuju? S tym notebookom niekde na farebnom vreci (http://www.singulier.com/site/cadeaux/fatboy-zoom-2.jpg)?

Ja v praci asi 50% casu aj nieco programujem (webove veci, .NET, SQL) a osobne si neviem predstavit aby som cokolvek serioznejsie robil bez dvoch externych monitorov, kvalitnej klavesnice a mysi.

Re:Ergonomia v startupoch
« Odpověď #1 kdy: 02. 05. 2013, 08:19:35 »
To tito ludia fakt takto pracuju?
Tito lidi dost často pracují jenom na své image. A k tomu myš až tak nepotřebují :)

viz http://byznys.ihned.cz/c1-59557090-ceske-start-upy-mi-pripominaji-internetovou-bublinu-v-usa-rika-investor-poplar

radan

« Odpověď #2 kdy: 02. 05. 2013, 08:25:49 »
Pekne napisane, vlastne to trafil hodne podobne:

idé ze start-upů si říkají jsme cool, máme červený tenisky a s laptopem někde na houpačce si píšeme svůj byznys plán.
:)

Jakub Galgonek

« Odpověď #3 kdy: 02. 05. 2013, 09:45:21 »
Ja v praci asi 50% casu aj nieco programujem (webove veci, .NET, SQL) a osobne si neviem predstavit aby som cokolvek serioznejsie robil bez dvoch externych monitorov, kvalitnej klavesnice a mysi.

Já si vystačím s notebookem (bez externího monitoru či klávesnice), jen k němu potřebuju pořádnou myš.

PCnity

• 706
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 02. 05. 2013, 10:50:22 »
Tak ja sa povazujem uz skor za seniora a tiez pracujem len s notebookom (ziadna externa mys/klavesnica/monitor). Kolegovia v praci (ziaden startup) maju aj 3 vedla seba polozene 27" full hd displaye a namakane desktopy a _nie_ su produktivnejsi.
A mam okolo seba ako jediny snad 30 rastlin/kvetov ze stale nieco kvitne. IMHO je to inspirativne.

dixie

« Odpověď #5 kdy: 02. 05. 2013, 10:57:59 »
Zacinam novy startup, mam myslienky a napady, hladam niekoho skuseneho kto to spravi rychlo, kvalitne a neurkadne mi to - podpisanie mlcanlivosti je must. Ja dam napad, ty to srpavis, odmena podielom na zisku 50:50.

- komu sa chce grcat?  ;D

radan

« Odpověď #6 kdy: 02. 05. 2013, 11:00:12 »
ja mam len 2x 24" fullhd monitory, logitech performance mx mys a klavesnicu s makrami a na bezne ukony typu:
otvorit vzdialenu plochu, internet, nieco najst, stiahnut, presunut, nasharovat, skopirovat niekam inam, tam to skonvertovat, otvorit telnet a nieco skontrolovat atd, atd....tak som minimalne 3x rychlejsi ako ktokolvek iny ( v ramci firmy )
ma na tom samozrejme velky podiel klavesovych skratiek, ktore su vzdy rychlejsie ako vyklikavanie mysou, ale aj tak...

a pracu typu: na jednom monitore otvoreny chrome a databaza a na druhom visual studio s 2-3 zdrojakmi vertikalne naraz vedla seba si fakt neviem predstavit na nejakom notebooku s 1650*1080 rozlisenim a myskou za 2 stovky

takze pokial kolegovia z 3x fullhd monitorom nejsu vyslovene lopaty (junior vs. senior), tak neverim ze mozu byt menej produktivni

dixie

« Odpověď #7 kdy: 02. 05. 2013, 11:02:16 »
no ja osobne mam na pracu desktop s 2x monitormi jeden mam zvyslo na kod druhy beznejsie pouzitie ... okna: hocijake, eclipse, emulator a google .... keby som to mal mat na jednom monitore nedajboze na laptope tak by ma udrelo....

Jakub Galgonek

« Odpověď #8 kdy: 02. 05. 2013, 12:33:12 »
ja mam len 2x 24" fullhd monitory, logitech performance mx mys a klavesnicu s makrami

[...]

a pracu typu: na jednom monitore otvoreny chrome a databaza a na druhom visual studio s 2-3 zdrojakmi vertikalne naraz vedla seba si fakt neviem predstavit na nejakom notebooku s 1650*1080 rozlisenim a myskou za 2 stovky

Tak já osobně nepracuju až tak moc "rukama", mne omezuje spíše to, jak rychle něco vymyslím, než jak rychle to napíšu.

andy

« Odpověď #9 kdy: 02. 05. 2013, 12:47:20 »
Ja bezne pracuju na notebooku s 1280x800 rozlisenim... bez mysi. V praci mam jeden ne-extremne velky monitor - tam je hezky, ze si clovek muze dat na obrazovku 2 okna - ale musim priznat, ze uz jen 'preostri z leve casti do prave' se moc nelisi od Alt-Tab. Jedine rozumne pouziti vice monitoru mi pripada na veci, ktere bezi nejak realtime nebo vylozene vyzaduji koukat se na velke mnozstvi informaci, ale standardni psani ve stylu 'Napisu;spustim,kouknu" nejak moc velkou vyhodu vic monitoru nevidim. Krome toho, ze to vypada Cool...
Teda pravda je, ze v momente, kdy clovek zacne pouzivat veci typu Eclipse, kde je vetsina displeje alokovana na neco jineho, nez ten vlastni zdrojak, tak zacne mit vetsi monitor smysl... a na porovnavani, kde nastaci diff taky, ale v drtive vetsine pripadu mi to pripada fakt jedno.

Kit

« Odpověď #10 kdy: 02. 05. 2013, 13:36:15 »
Při programování nepoužívám ani myš, ani touchpad. Nemám důvod, protože mi na to stačí klávesnice.

podlesh

« Odpověď #11 kdy: 02. 05. 2013, 17:02:17 »
Už nějaké 4 roky dělám jen na notebookách, někdy s externím monitorem a myší, někdy ne. Není v tom žádný zásadní rozdíl.
Co potřebuji je stůl a židle, práce "na klín" mi opravdu nejde.

Ten šok samozřejmě chápu - bez myši se dají docela v pohodě používat pouze notebooky s trackpointem (thinkpad, některé dražší delly) a nebo apple. Všechny ostatní mají jen touchpad který je naprosto nepoužitelný.

Důležitá poznámka: při samotném programování samozřejmě používám jen klávesnici, na kombinaci idea/bash(zsh)/vim to zcela stačí. Pokud někdo potřebuje pořád klikat, tak asi opravdu pro produktivitu dobrou myš potřebuje...

w4rr10r

« Odpověď #12 kdy: 06. 05. 2013, 14:58:14 »
znam "startupistu", delaji indie hry. kazdy vyvojar dostane od firmy (mechanickou) klavesnici dle vlastniho vyberu, sestavu se dvema monitory, ergonomickou zidli. fakt zalezi pripad od pripadu.