Založení tématu jen pro registrované

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
Založení tématu jen pro registrované
« kdy: 23. 04. 2013, 15:07:14 »
Určitě se to řešilo a určitě se to vyřešilo, ale i tak se zeptám:

Nestálo by za to, aby bylo možné vytvořit pouze téma pro registrované uživatele? Pokud by někdo chtěl fundovanou radu od ověřených lidí, tímhle by získal možnost filtrovat nevyžádané reakce...

Pokud by to šlo a udělalo se (udělal to někdo), tak možná i mít možnost dát jako zakladatel ban člověku, kterýho už v tématu nechci...

Nejspíš se to měnit nebude, ale i tak to stálo za sepsání.

K myšlence mne dovedla druhá část tohoto příspěvku a jiné zájmové forum, které má možnost banovat uživatele v tématech/vláknech (není ale postavené na frameworku, je to pravděpodobně od podlahy napsané).
« Poslední změna: 23. 04. 2013, 15:17:34 od Petr Krčmář »

Re:Založení tématu jen pro registrované
« Odpověď #1 kdy: 23. 04. 2013, 15:18:32 »
My umíme to, co umí SMF. Samozřejmě můžeme zamknout tvorbu témat jen pro registrované, je to otázka několika kliknutí. Ale já myslím, že k tomu není důvod. Hodně lidí se očividně registrovat nechce a dokud nedělají nepořádek (zatím ne), tak nevidím důvod k utahování šroubů.

Pavel 'TIGER' Růžička

Re:Možnost založit téma jen pro registrované
« Odpověď #2 kdy: 23. 04. 2013, 15:20:35 »
Hele, upřímně a na rovinu, byl bych první, kdo by přestal přispívat. Důvod je jednoduchej, zdržovalo by mne přihlašování. Proč nemám zaplé trvalé? Protože mám prohlížeč nastaven tak, aby po zavření všechno vysypal a to nehodlám měnit. Na druhou stranu, vyplňuje se tu email, což by moh být identifikační nástroj i bez přihlášení. Další věcí je, že by se asi muselo forum razantně přeprogramovat = finance a nevíme, jak na tom root je.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #3 kdy: 23. 04. 2013, 15:34:54 »
Já to myslel tak, že by při založení tématu byla možnost vybrat, kdo bude přispívat, ne kompletně omezit forum, to by samozřejmě bylo hloupost.

TIGER: Mám to taky tak, prohlížeč si nic nepamatuje. Procivčuju si tak paměť na jména (víceméně všude stejné :-) ) a hesla (ne tak často stejná).

Vlastně jsem to myslel tak, aby si tazatel mohl vybrat, zda chce odpověď od fundovaných lidí (každý si vzpomene alespoň na nějaké jméno) nebo od kohokoliv.

Když se přijdu zeptat, jak v Ubuntu změním rozlišení, chci od kohokoliv, ale pokud přijdu s něčím konkrétním/větším (řeněme zásah do systému), třeba bych předně uvítal odpovědi od znalých lidí nebo alespoň od lidí, které znám.

Chtěl jsem jen vyslovit myšlenku, je mi jasné, že z toho závěr nebude, představuju si spíš několikasekundové zamyšlení, než se definitivně řekne (řeklo), že měnit se nebude.

« Odpověď #4 kdy: 23. 04. 2013, 15:40:58 »
Aha, tak to už vůbec netuším, ale to by asi mohlo to SMF umět. Na druhou stranu: má to smysl? Často tu jsou velmi chytré odpovědi právě od neregistrovaných. Podle mě by to bylo akorát kontraproduktivní.

« Odpověď #5 kdy: 23. 04. 2013, 15:44:31 »
Vlastně jsem to myslel tak, aby si tazatel mohl vybrat, zda chce odpověď od fundovaných lidí (každý si vzpomene alespoň na nějaké jméno) nebo od kohokoliv.
Registrovaní a fundovaní nejsou stejná množina.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #6 kdy: 23. 04. 2013, 16:08:16 »
Mirek: Nenapadlo mě, jak jinak jednoduše odlišit skupiny. Asi nemá cenu se tím nějak hodně zabývat, jen jsem to chtěl nadhodit, aby se případně v budoucnu vědělo, že taková myšlenka někdy byla (kdyby se to třeba v budoucnu zavádělo).

« Odpověď #7 kdy: 23. 04. 2013, 16:17:56 »
Mirek: Nenapadlo mě, jak jinak jednoduše odlišit skupiny.
Nic jinýho než reputace nebo upvoting odpovědí asi fungovat nemůže. Ale to je oboje asi mimo možnosti tohodle fóra.

« Odpověď #8 kdy: 23. 04. 2013, 16:58:47 »
Upvoting je parádní věc, ze Stack Overflow jsem nadšený každou chvíli. Ovšem to je skutečně úplně jiný přístup k věci. Třeba až nás jednou SMF fakt naštve, nainstalujeme něco takového :-).