Propojení TV s PC pomocí USB

David

Propojení TV s PC pomocí USB
« kdy: 26. 02. 2013, 17:05:15 »
Zdravím,

řeším doma způsob, jakým bych mohl připojit televizi USB kabelem do PC a následně aby TV mohla procházet disk onoho počítače obdobně, jako kdybych do televize připojit USB flashku. Počítač, do kterého bych televizi připojoval plní roli routeru a domácího serveru, a zároveň je téměř hned u televize. Jelikož je můj pracovní PC až na druhé straně pokoje, tak se mi nechce tady všelijak tahat HDMI kabel a přenášet pouze obraz, nehledě, že první způsob by byl pohodlnější.

Na googlu jsem hledal, jenže bez úspěchu, hlavně z důvodu, že ani nevím, co přesně hledat, jediné, co mě napadlo by bylo koupit USB hub, do kterého zapojit flashku a zároveň jej zapojit tak, aby jej sdílela televize, i server. Takže bych namountoval na serveru flashku (beží tam Debian), tam bych nakopíroval film/seriál/whatever a k té samé flashce by měla přístup i televize, kde bych si to pak pustil. Je to realizovatelné?

Díky, David.
« Poslední změna: 26. 02. 2013, 17:08:50 od Petr Krčmář »

Re:Propojení TV s PC pomocí USB
« Odpověď #1 kdy: 26. 02. 2013, 17:10:53 »
Ne, to nepůjde. Flash disk se nedá takhle sdílet, protože se používá jako blokové zařízení. Dva počítače nemůžou najednou pracovat s jedním diskem.

Navíc USB funguje jako master-slave sběrnice. Jedno zařízení řídí komunikaci a ostatní odpovídají na jeho výzvy. Dvě master zařízení (televize a počítač) se na jedné sběrnici nesnesou.

beer

• 729
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 26. 02. 2013, 17:56:20 »
Co takhle do té telky flashnout nějaký alternativní firmware, který by rozšířil funkcionalitu tv, na usb dát usb síťovou kartu (pokud by se dalo rozchodit) a třeba sambu?

Nezkoušel jsem...

3ugeene

« Odpověď #3 kdy: 26. 02. 2013, 17:59:29 »
proc by hdmi poustelo jen zvuk?

3ugeene

« Odpověď #4 kdy: 26. 02. 2013, 18:00:25 »
jinak nevim, jestli Vase televize ma RJ45 sitovej port, ale nase ma, tak jsem z pc udelal DLNA server a televize nam to vse prehraje jako z disku

David

« Odpověď #5 kdy: 26. 02. 2013, 18:22:13 »
Televize má pouze USB :/

Mordae

« Odpověď #6 kdy: 26. 02. 2013, 19:22:31 »
Je to na trosku vetsi dobrodruzo. Pokud se nepletu, tak qemu umi emulovat FAT32 filesystem http://en.wikibooks.org/wiki/QEMU/Devices/Storage a je tedy teoreticky mozne udelat z PC a nejake elektroniky USB zarizeni, ktere by se tvarilo jako externi disk. V praxi je to silene a ma to zasadni omezeni v tom, ze neni mozne se soubory bez odpojeni jakkoliv manipulovat. A samozrejme je to zabava na mnoho zimnich veceru. Mozna az prilis mnoho.

Pripoj televizi k PC primo a kup si tuner, pokud se divas na pozemni vysilani.

petr

« Odpověď #7 kdy: 26. 02. 2013, 19:23:22 »
Tak si kup nejaky androidovy mikropocitac s wifi a hdmi.

3ugeene

« Odpověď #8 kdy: 26. 02. 2013, 19:27:02 »
nevim, usb je nesmysl, resil bych to pres hdmi, jako normalni clovek - usetri to kvanta problemu a casu

martin

« Odpověď #9 kdy: 12. 03. 2013, 00:06:08 »
zdravim, resim doma obdobnou situaci a to jak propojit notebook s usb diskem a LED TV vzdalenou tak 7 m. Napadlo mi jestli se neprodava neco jako mechanicky prepinatelna USB rozdvojka, kdy pokazde funguje jedna vetev. V praxi by to znamenalo mit zapnutou vetev PC - USB disk a nahravat napriklad filmy na disk, pote pomoci tlacitka prepnout na druhou vetev USB disk - TV a pomoci televize filmy prehravat v TV. Existuje takova vec??? Jinak vim, ze existuji USB HUBY, ale nevim, jestli by televize disk pres usb hub nasla.

Predem dekuji za odpoved, Martin

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #10 kdy: 12. 03. 2013, 00:17:03 »