Bacula - problém při spuštění

Hxkers

Bacula - problém při spuštění
« kdy: 27. 02. 2013, 19:06:46 »
Zdravím, nainstaloval jsem si Baculu na  grafický Debian 6 pomocí "http://www.debianhelp.co.uk/bacula2.htm" a když chci v /etc/bacula spustit bacula-fd, bacula-sd nebo bacula-dir.conf, vypíše to že nám oprávnění. Tak jsem si ve správě účtu nastavil oprávění správce.. Ale stále nic... Mohl by někdo poradit prosím?
A další věc, jestli by se našel někdo, kdo by mi poradil, jak tento sw nakonfigurovat... nebo poslat nějaký návod.
Děkuji

TomasP

Re:Bacula - problém při spuštění
« Odpověď #1 kdy: 27. 02. 2013, 22:14:16 »
Vyprdni se na celou bakulu a nainstaluj si duplicati/duplicity :)

Hxkers

« Odpověď #2 kdy: 27. 02. 2013, 22:24:46 »
Prosím odpovídej na kladené dotazy... Ale dík za tip

maga

« Odpověď #3 kdy: 27. 02. 2013, 23:36:42 »
To ze namas opravneni asi znamena, ze nemas pravo x - exec na prilusne soubory, ale pokud si s timto problemem neporadis, tak fakt bacula nebude zrovna dobrej napad. Na spusteni baculy urcite nepouzivej svuj ucet ale root

« Odpověď #4 kdy: 28. 02. 2013, 01:24:23 »
Nešlo by ten dotaz formulovat trochu přesněji? Bacula je výborný a mocný nástroj, ale musíš rozumět tomu, jak funguje. To není něco jako TimeMachine v MacOS, kde klikneš na "ON" a ono to funguje samo od sebe, zálohuje a ty seš v klidu. Pokud Baculu použiješ blbě (což se stane velice snadno), je to jako bys nezálohoval vůbec.

Dobře míněná rada:

Odpověz si na následující otázky:
1. potřebuju zálohovat víc strojů (víc než deset)?
2. potřebuju zálohy ukládat podle přesně daného plánu na různá úložiště?
3. chci zálohování nějak složitěji ovládat vlastními skripty nebo si k němu udělat vlastní rozhraní?
4. mám dobrý důvod, proč proces zálohování rozdělit na jednotlivé úlohy (ovládání, plánování, úložiště, klient)?
5. chci se naučit základní principy "velkých" podnikových zálohovacích systémů?

Pokud jsi na žádnou otázku neodpověděl ano, není bacula nejspíš dobrý nástroj pro tebe. Zkus se zeptat zkušenějších, který by se pro tvé účely hodil líp.

Na spusteni baculy urcite nepouzivej svuj ucet ale root
Jediná komponenta baculy, kterou je dobré spouště pod rootem, je klient (FD). U ostatních je to zbytečnost a potenciální riziko. 

Majo

Hxkers

« Odpověď #6 kdy: 28. 02. 2013, 13:04:42 »
Půvdní problém jsem vyřešil po chvíli hledání..
Hodně mi pomohlo "http://webmodelling.com/webbits/miscellaneous/bacula.aspx#bacula-main-components

A co vlastně chci?  Chci to na názornou zkoušku nainstalovat a udělat max pro 3 počítače.. A pak už se tím nezabývat...

samalama

« Odpověď #7 kdy: 28. 02. 2013, 15:12:11 »
no pokial si ju naozaj spustal v "/etc/bacula"...  ;D  :'(

Hxkers

« Odpověď #8 kdy: 04. 03. 2013, 22:37:04 »
Chtěl bych se ještě zeptat, jestli je rozdíl, dkyž to dělám na Virtuálním Debianu a když na normálně? A IP Adresy bych měl zadávat ty, jaké mám na sítovkách FD?