Zdravim,
mam v praci pochyby ohladne sietovky na firewal a dufam ze tu bude nejaka mudra hlava co mi rozsiri obzory.
Aktualna situacia je nasledovna: bridged firewall OpenBSD, 2x vstup (dvaja ISP, jeden vytazeny asi na 800Mb, druhy viac-menej zalozny, vytazeny na 200Mb), 2x vystup (vnutorna infrastruktura, aktivny/pasivny switch - vytazeny len jeden). Teraz puozivame sietovu kartu s dvoma cipmi Intel 82576 a styrma rj-45.
Tych 800Mb je rozdelenych medzi 4 firewally, tam problem nieje, problem mame s packets per second. Tam je strop 70K (in + out). Zobral som tu istu sietovku a podobnu masinu a pripravil som si labak kde som roznymi simulaciami (hping, ab, iperf...) dosiahol bez problemov 120K pps (in + out). Pri pouziti trunkingu (v linuxe sa to vola bonding) som siel na 240K pps (in + out).
Teraz konecne otazky... Nikde som nevidel vyrobcom specifikovane pps pri sietovych kartach... aky je rozdiel medzi medenym a optickym mediom? stoji to za tie peniaze?
je velky realny rozdiel v karte so styrma kontrolermi a styrma rj-45 oproti tej co mame, cize 2 kontrolery a 4 rj-45? konfigurovat trunking na dve eth v jednom cipe alebo ho rozdelit na dva cipy (a dva trunkingy)?
dik za odpovede