Debian 6 - po instalaci KDE nefunguje zvuk

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
Debian 6 - po instalaci KDE nefunguje zvuk
« kdy: 23. 02. 2013, 16:54:44 »
Ahojte,
to už je dnes třetí počítač s odlišným HW, kde narážím na stejný problém.
čistá instalace Debian 6 GNOME - zvuk fungue i ovladání přes gnome alsa mixer
následuje instalace KDE-full
zvuk jde jen někdy - ovládání kmix kompletně nereaguje/neovládá zvuk
reboot / přihlášení do gnome - zvuk i gnome alsa mixer rozmrven
vypadá to jakoby instalace KDE rozhodila kompletně zvuk
lspci:
01:00.1 Audio device: NVIDIA Corporation GF108 High Definition Audio Controller (rev a1)

Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

tadeas

Re:Debian 6 - po instalaci KDE nefunguje zvuk
« Odpověď #1 kdy: 23. 02. 2013, 17:08:17 »
V Debianu Squeeze je asi tak sto tisíc let zastaralé KDE. Jestli můžu poradit, na kombinaci Squeeze + KDE zapomeň, protože když vyřešíš tohle, tak se najde hromada dalších problémů.

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 23. 02. 2013, 17:10:18 »
V Debianu Squeeze je asi tak sto tisíc let zastaralé KDE. Jestli můžu poradit, na kombinaci Squeeze + KDE zapomeň, protože když vyřešíš tohle, tak se najde hromada dalších problémů.
není náhodou KDE jako KDE?
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

tadeas

« Odpověď #3 kdy: 23. 02. 2013, 17:19:18 »
není náhodou KDE jako KDE?
Ne. Ve Squeeze je verze 4.4, čili velmi brzo po vydání čtyřkové řady a ta 4.4 je ještě hodně neodladěná. Zatímco Gnome je ve Squeeze ještě dvojková řada, která je stabilní a odladěná.

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 23. 02. 2013, 17:24:29 »
a co tedy po čisté instalaci nainstalovat nejčerstvější KDE?
nebo přechod na Debian 7? - tam je KDE ok?

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 23. 02. 2013, 18:33:09 »
zustanu tedy asi u GNOME, kde mi ovšem chybí při stisku Alt+Tab výběr jednoho z oken myší

tadeas

« Odpověď #6 kdy: 23. 02. 2013, 19:17:29 »
zustanu tedy asi u GNOME, kde mi ovšem chybí při stisku Alt+Tab výběr jednoho z oken myší
Jo, to mě u GNOME taky štve :) . Ale až na pár protivnejch vlastností se celkem používat dá.

Citace
a co tedy po čisté instalaci nainstalovat nejčerstvější KDE?
nebo přechod na Debian 7? - tam je KDE ok?
Instalovat novější software do stable Debianu sice jde, ale IMHO to nestojí za tu námahu. Pokud je to desktop, tak je upgrade na Wheezy docela dobrý nápad. Tam je KDE 4.8, které funguje naprosto dobře. Pár lidí to v práci to má a nezaregistroval jsem, že by si stěžovali. Kromě toho je Wheezy dost dlouho ve stadiu "freeze", tzn. už tam je většina chyb opravených a brzo bude vydán jako stabilní.
Já sám mám openSUSE s KDE 4.8 a jsem spokojenej...