Nápad, cena mědi = nová digi měna

Nápad, cena mědi = nová digi měna
« kdy: 07. 02. 2014, 14:51:03 »
http://www.medaky.cz/informace/jak-ziskat-medaky.html

Bohužel spíše to druhé. I když to má být v rámci rozvoje místní ekonomiky, nehmotná měna mi v této době nepřijda jako až zas tak skvělý nápad.  8)

« Poslední změna: 07. 02. 2014, 16:08:49 od Petr Krčmář »

Franta <xkucf03/>

Re:Nápad, cena mědi = měna nebo spíše jen nová digi měna.
« Odpověď #1 kdy: 07. 02. 2014, 15:07:20 »

Bohužel spíše to druhé. I když to má být v rámci rozvoje místní ekonomiky, nehmotná měna mi v této době nepřijda jako až zas tak skvělý nápad.  8)

Franta <xkucf03/>

« Odpověď #2 kdy: 07. 02. 2014, 15:12:00 »

Když už tu spamuješ, tak bys mohl aspoň vložit fungující odkaz. Píše mi to:

Citace
Not Found

The requested URL /informace/jak-ziskat-medaky.html was not found on this server.

Snad nečekáš, že si uživatel bude vypínat IPv6 kvůli tomu, že někdo blbě nakonfiguroval ten server a DNS záznamy?

P.S. předchozí příspěvek omylem neobsahuje nic, protože jak jsem si vypnul tu IPv6, tak mi Root příspěvek odmítl a text se ztratil.

« Odpověď #3 kdy: 07. 02. 2014, 15:25:21 »
Omlouvám se mě to zprvu taky blblo. Dokonce tak, že jsem se domníval, jelikož je to s fóra kde se diskutovala podpora místní ekonomiky, že se jedná o medáky, tedy nějaké medové pečivo.

Nakonec mi to nějak naběhlo samo :  http://www.medaky.cz/

« Odpověď #4 kdy: 07. 02. 2014, 15:41:00 »
recese je to dobrá.

Obdivuju, že se někdo s něčím takovým dělal. Já na to ten čas nemám. Ale bacha, aby někdo ty prachy nakonec neposlal a vy měli na krku nějaké to trestní oznámení.

Tom Liberec

Re:Nápad, cena mědi = nová digi měna
« Odpověď #5 kdy: 07. 02. 2014, 16:39:17 »
To opravdu není možná moje. Mám na to jen link od zřejme příznivce politické strany. Osobně preferuji korunu případne hmotne hodnoty.

« Odpověď #6 kdy: 07. 02. 2014, 17:09:58 »
Proč by to měla být recese? Alternativní měny jsou realita. Platí a fungují v takovém rozsahu, v jakém se je podaří zavést. Důležitým efektem je osvěta - člověk si vyzkouší, jak peníze fungují a začne přemýšlet jinak.

Já jsem pomáhal s alternativní trhovou měnou na jednom Waldorfském trhu. Bylo s tím spousta práce, ale ekonomicky to byl jasný úspěch a bylo zajímavé pozorovat různé jevy mezi lidmi (trhovci a návštěvníky trhu - půjčování, směny atd.), které by jinak nebyly vidět. Měli jsme vypracovaný celý model - centrální banku, směnárny atd. Na fyzické úrovni měla měna podobu dřevěného kolečka ve dvou nominálníc hodnotách, po dobu trhu se žádný padělatel neobjevil. Rychle by se na to ale přišlo, protože se vše evidovalo a v denní uzávěrce vyhodnocovalo.

No a celé to sloužilo současně jako výuka pro žáky. Troufám s říct, že žáci měli poté leckdy lepší představu o ekonomice než někteří dospělí :-D Někde v německu se přesně tímto způsobem podařilo v určitém regionu zavést duální měnu - fenomén trhových peněz uspěl do tém míry, že se začal částečně  používat i mimo trh.

Sten

« Odpověď #7 kdy: 07. 02. 2014, 17:50:14 »
recese je to dobrá.

Obdivuju, že se někdo s něčím takovým dělal. Já na to ten čas nemám. Ale bacha, aby někdo ty prachy nakonec neposlal a vy měli na krku nějaké to trestní oznámení.

Jaká recese? Vždyť je to jenom fyzická podoba bitcoinů :)

Tom Liberec

« Odpověď #8 kdy: 07. 02. 2014, 20:30:31 »
Já jsem tam nikde nenarazil na to, že by to byla FYZICKA měna.

JSH

« Odpověď #9 kdy: 08. 02. 2014, 08:11:05 »
Tohle je prostě moc. http://www.medaky.cz/informace/projekt.html
Citace
Kouzlo Bitcoinu spočívá, jak sami jistě už víte, v její neregulovatelnosti, globálnosti, deflačnosti a jestě v mnoha jiných slovech, kterým sice nerozumíme, ale zní dost cool.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #10 kdy: 08. 02. 2014, 10:46:02 »
Je úžasné, co lidi vymýšlejí za kraviny, jen aby nemuseli nedej bože makat a mohli si spokojeně žít na úkor hlupáčků, kteří jim naletí.

« Odpověď #11 kdy: 08. 02. 2014, 21:28:56 »
Je úžasné, co lidi vymýšlejí za kraviny, jen aby nemuseli nedej bože makat a mohli si spokojeně žít na úkor hlupáčků, kteří jim naletí.

Proč myslíte, že to je tento případ?  Soudíte tak obecně o alternativníc měnách nebo je něco špatně přímo na těch měďácích? (Ty měďáky jsem podrobně nestudoval.)

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #12 kdy: 08. 02. 2014, 21:50:10 »

Proč myslíte, že to je tento případ?  Soudíte tak obecně o alternativníc měnách nebo je něco špatně přímo na těch měďácích? (Ty měďáky jsem podrobně nestudoval.)

Mé zamyšlení bylo velmi obecné a nevztahovalo se na žádný konkrétní případ a to ani na konkrétní obor. Byl to jen jakýsi postesk nad dobou, ve které žijeme.

Sysel na másle

« Odpověď #13 kdy: 09. 02. 2014, 12:09:46 »
Jako kdyz si deti hraji na piskovisti. (Pokud to ovsem nema mnohem temnejsi motiv).