Porty / aplikační protokoly

Plantronics

Porty / aplikační protokoly
« kdy: 20. 03. 2013, 19:39:55 »
Dobrý večer !
Předem se omlouvám, píšu-li do špatné sekce.

Mám takovou otázečku, jak funguje omezování na základě portů / aplikačních protokolů?

Pokud by mi někdo stručně dokázal odpovědět budu velmi rád !

Rax

Re:Porty / aplikační protokoly
« Odpověď #1 kdy: 20. 03. 2013, 21:22:42 »
Například se ví že spamovací rootkity posílají spamy obvykle přes port TCP 25, tak se 25ka zařízne na firewallu a nikdo si z vlastního SMTP serveru nic nepošle.

Ohledně protokolu je to složitější, firewall musí umět prohledávat jednotlivé pakety a hledat v nich určité sekvence. Když nalezne třeba sekvenci Skype, tak zařízne celé takto detekované TCP spojení a Skype nefunguje.

Plantronics

« Odpověď #2 kdy: 20. 03. 2013, 22:32:43 »
Díky moc mi to pomohlo  :)

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 21. 03. 2013, 14:37:00 »
Ohledně protokolu je to složitější, firewall musí umět prohledávat jednotlivé pakety a hledat v nich určité sekvence. Když nalezne třeba sekvenci Skype, tak zařízne celé takto detekované TCP spojení a Skype nefunguje.
by the way:
skype je zrovna příklad, kdy najít tu sekvenci je asi nejsložitější ze všech aplikací a snad nikomu se to nedaří :(((
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.