Bylo tady psáno, že SWAP by měl být ve Windows stejný jako velikost RAM. Nedokáži teď z hlavy napsat, zda to je doporučení od MS nebo ne, ale v praxi sem to nikdy nepoužil. Kdybych nepoužival virtuály, tak jej dokonce vypnu (jen pro představu mám 16GB RAM a 1GB SWAP). Bylo by vhodné, abys napsal, který program ti tu hlášku vyhodí. Je možné, že některé starší programy takto velikou paměť prostě nevidí, respektive se jim může jevit jako "přetečená", přece jen 24GB je docela dost (no doře paměti není nikdy dost

). Tohle si můžeš ověřit tak, že si nainstaluješ virtuál (v tvém případě s tak velkou pamětí by to neměl být problém, dáš mu třeba jen 2GB RAM a otestuje tu aplikaci tam). Taky mě napadá, že máš poškozenou instalaci systému (stačí nějaká blbá knihovna).
To Ripouš: Nejhorší variantou bych považoval Windows ME (z toho systému se mi chtělo zvracet, Bill se za něj dokonce veřejně omluvil). Jinak XP ve verzi 64 bit sem nikdy nepoužil (oficiálně neexistují v ČJ), ale mám za to, že jejich vývoj byl naprosto zbytečný (to je čistě subjektivní názor, ale přeci tu dám pár důvodů: neměl sem tolik RAMky a vlastně si myslím, že spousta lidí měla podstatně míň než 4GB RAM, navíc 64bit by znamenal konec DOSu, a s tím sem se taky v té době nechtěl smířit, zvláště kvůli hrám), 64bit mělo význam na serverech, ale tam se zase XP nehodila (už jen kvůli bezpečnosti - Home edice dokonce neměla defaultně ani zaheslovaný účet administrátora). Jo a taky XP neměla tak propracovanou správu paměti jak 7 a 8 (Visty byly tedy extra, ale na druhou stranu, 7 sou podle mě Vista SP2

).