Nazvy clankov v uputavkach

Hmm

Nazvy clankov v uputavkach
« kdy: 30. 06. 2012, 09:26:17 »
Uz dlhsie si vsimam nazvy clankov v uputavkach na spodku stranky. Vacsinou su v poriadku, inokedy prekrutene a niekedy az klamlive. Hlavne ak ide o clanky z root.cz, vtedy su nazvy najviac pritianute za vlasy.

Vid nazov typu "Akymi blafmi nas to ti filmari krmia?", ktory odkazuje na clanok s chybami vo filmoch. Alebo clanok o pocitaci za 20$ alebo kolko, ktory nestal za vela (ved za tu cenu ako inak) a ten mal uputavku s nazvom "Je to sunt!" alebo podobne. Neviem kto to pise, ale mohol by ubrat na tomto popularizujucom bulvarnom style.

Ale co ma donutilo napisat do fora je uputavka na serial clankov o pokuse vratit Windows. Nebudem rozoberat to, ze takychto pokusov bolo viac a mnoho z nich boli aj uspesne, ale dat tomu uputavku s nazvom "Pokusil sa vratit Windows a vysmiali ho" s fotkou troch rehotajucich sa ludi je uz trosku vrchol. :) Ved je to klamstvo. Kto ho vysmial? Maximalne par windowsfilov v diskusii.
Ano, jeho pokus nedopadol uspesne, ale o uputavka zavadza, ak nie rovno klame.

Hmm

Re:Nazvy clankov v uputavkach
« Odpověď #1 kdy: 30. 06. 2012, 09:29:27 »
Alebo napriklad teraz som zbadal uputavku na clanok z root.cz s nazvom "Provoz počítače stojí zbytečně tisíce korun". Kliknem na to a je to serial o stavbe domaceho servera.

To ma zarazilo, pretoze som cakal nieco uplne ine. Uputavka vobec nesuvisi s clankom, na ktory sa snazi uputat.

Ako keby Nova davala uputavku na Pana a pani Smithovcov a hovorila by o tom, ze ide o film o rokytrvajucom manzelstve, ktore prechadza krizou. Ano, su tam manzelia, maju krizu, ale to je rovnaky suvis ako ten, ze v oboch vyssie spomenutych pripadoch ide o pocitac. A tym sa to konci.

nazir

• 110
  • Veni, vidi, discessi.
    • Zobrazit profil
    • hic sunt elephanti
« Odpověď #2 kdy: 30. 06. 2012, 09:42:31 »
To souvisí s obecnou bulvarizací internetu.  Doby akademických rozprav, zajímavého obsahu a panekolegování už před mnoha lety pominuly, nyní se v mainstreamu už jen pořádá hon na Nováky, aby serverům protáčeli reklamy a generovali zisk.  Každá, lhostejno jakým způsobem přitáhnutá duše dobrá.
A proti tomu nezmůže(š|me) NIC.

« Odpověď #3 kdy: 30. 06. 2012, 12:04:07 »
Třeba teď je v upoutávce článek s názvem „Na Facebooku si utahují z nového vizuálu ČR“ a je u toho obrázek s nápisem „Ride like Janoušek“. Když na to kliknu, tak se dostanu na článek „Česko má nový vizuální kabát. Podaří se mu také dostat z kapes turistů peníze?“, který s daným nadpisem a obrázkem Janouška vůbec nesouvisí.

ovrscout

« Odpověď #4 kdy: 30. 06. 2012, 14:39:39 »
Také souhlasím že ty názvy ve upoutávkách kolikrát evokují úplně jiné články.A když kliknu, hups, zjistím že tohle jsem už přece četl a je to článek primárně o něčem jiném,a to někdy i několikrát.
V poslední době zejména již zmiňovaný "Provoz počítače stojí zbytečně tisíce korun" alias "Kolik vlastně žere SSD disk? A vyplatí se?" vedoucí na stejnou stránku http://www.root.cz/clanky/stavime-domaci-server-ze-supliku-zdroje-a-disky.

To redakce:Pokud nejde použít rozumný název, nešlo by alepoň omezit aby mněl jen jeden zavádějící název? Protože to už mne několiktát dokázalo vytočit.

(nemůžu si pomoci a tak mám jednu rýpavou spekulaci:že by zvyšování počtu zobrazení článku na úkor spokojenosti čtenářů?)

« Odpověď #5 kdy: 30. 06. 2012, 14:43:15 »
„Nvidia, fuck you!“ vzkazuje Linus Torvalds = Linus Torvalds se vyjádřil negativně směrem k firmě NVIDIA
 :)

Hmm

« Odpověď #6 kdy: 01. 07. 2012, 14:31:41 »
Nechcem aby toto vysumelo do stratena. Aspon nie bez reakcie redakcie alebo pana Krcmara.

Ale tiez som chcel napisat, ze casto sa stava, ze jeden a ten isty clanok je v uputavke pod dvoma zavadzajucimi nazvami, ale to uz spomenute bolo ovrscoutom.

transgender

« Odpověď #7 kdy: 01. 07. 2012, 18:03:44 »
„Nvidia, fuck you!“ vzkazuje Linus Torvalds = Linus Torvalds se vyjádřil negativně směrem k firmě NVIDIA
 :)
S Linusem je to náhodou cool upoutávka !  ;D ;D

Hmm

« Odpověď #8 kdy: 12. 11. 2012, 12:55:48 »
Dalsi pekny kusok "Lego si vyrobíte i doma a je to legální" a vedie na http://www.root.cz/clanky/linuxalt-2012-nedele-3d-tisk-ssh-a-nagios/

Navyse ma zaraza aj ten text, pretoze nechapem preco by to nemalo byt legalne... :o

« Odpověď #9 kdy: 12. 11. 2012, 13:23:51 »
V článku je to jasně napsáno: „Na ně už vypršely patenty, takže je můžeme tisknout. Jen na ně nesmíme psát Lego, ale třeba RepRago.“

Hmm

« Odpověď #10 kdy: 12. 11. 2012, 13:35:28 »
Preboha ved napodobneniny lega su uz desiatky rokov... To nemyslite dufam vazne... ::)

« Odpověď #11 kdy: 12. 11. 2012, 14:24:24 »
Náhodou, já jsem rád, že jsem se tu nedávno z nadpisu dozvěděl, že "I spermie potřebují výživu".
I když odkazovaný článek se jmenuje "Každá potravina obsahuje něco zdraví prospěšného" ...

http://www.vitalia.cz/clanky/kazda-potravina-obsahuje-neco-zdravi-prospesneho/

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 12. 11. 2012, 19:29:56 »
Náhodou, já jsem rád, že jsem se tu nedávno z nadpisu dozvěděl, že "I spermie potřebují výživu".
I když odkazovaný článek se jmenuje "Každá potravina obsahuje něco zdraví prospěšného" ...

http://www.vitalia.cz/clanky/kazda-potravina-obsahuje-neco-zdravi-prospesneho/

A cim ty spermie tedy krmis? A mas je v akvariu nebo v kleci?