Výměna grafické karty

kdosi4

• 136
    • Zobrazit profil
Re:Výměna grafické karty
« Odpověď #15 kdy: 11. 11. 2012, 16:09:39 »
Rád bych podotknul, že ten graf není vložen pro srovnání procesorů i5-3570k s FX-8150, je vložen pro celkové srovnání Intelu a AMD.
Nicméně ty ceny jsem bral na alza.cz, je možné, že jinde budou jiné.
Citace
Intel ma vyssi vykon na jadro a amd zas ma vetsi pocet jader

Tady je přesně vidět o co mi jde. AMD mají zastaralé technologie jak výrobní tak procesní, proto aby se trochu přiblížili Intelu se předhánějí v počtu jader.
Intel má pokrokové technologie, proto k dosažení špičkového výkonu pro dnešní dobu jim stačí 4-6 jader a s nadhledem AMD předeženou.

radek

« Odpověď #16 kdy: 11. 11. 2012, 16:14:25 »
Rád bych podotknul, že ten graf není vložen pro srovnání procesorů i5-3570k s FX-8150, je vložen pro celkové srovnání Intelu a AMD.
Nicméně ty ceny jsem bral na alza.cz, je možné, že jinde budou jiné.
Citace
Intel ma vyssi vykon na jadro a amd zas ma vetsi pocet jader

Tady je přesně vidět o co mi jde. AMD mají zastaralé technologie jak výrobní tak procesní, proto aby se trochu přiblížili Intelu se předhánějí v počtu jader.
Intel má pokrokové technologie, proto k dosažení špičkového výkonu pro dnešní dobu jim stačí 4-6 jader a s nadhledem AMD předeženou.

No hlavne amd zaclo celkem kaslat na klasicke procesory a vrhlo se do serveroveho(tam nevadi ze jadro ma 3/4 vykon oproti intelu, nebot jde o pocet jader a cenu) a mobilniho segmentu(vcetne APU), kde maj naskok oproti intelu. V desktopu jde do lowendu, kde je taky lepsi jak intel. Intelu patri (a nejspis bude patrit) mid a high end co se tyka desktopu. Treba tobe by se dle meho nazoru opravdu hodil spis to a-10-5800l nez ten celeron-uz jen kvuli tomu, ze ma vykon na jadro krapet vyssi, kdyz se bavime o vykonu na jadro a ne na celek :)

kdosi4

• 136
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 11. 11. 2012, 17:09:40 »
Ok, děkuji za názor, porovnám to a rozhodnu se.

jjhh

« Odpověď #18 kdy: 11. 11. 2012, 17:53:12 »
Mam relativne novou vga kartu nvidia gtx650 ktera by mela byt PCI-e 3.0 v desce http://www.asrock.com/mb/Intel/P5B-DE/u ktere vyrobce ani verzi PCI-e neuvadi, takze tipuju ze to bude bud verze 1.0 nebo 1.1 a lita to jak z praku. Nejaka kompaktibilita tu asi bude.