GNU Linux a klient Cézar

Diskobolos

GNU Linux a klient Cézar
« kdy: 23. 08. 2012, 14:02:01 »
Dnes se hotovím instalovat ek.systém Cézar pod OpenSUSE. Jedná se jen o základní funkcionalitu k prodeji u pultu, tj. klinet bez win.modulů s tiskárnou na LPT1. Na helpline mi potvrdili, že to bez problémů jde. Tak trochu jim nevěřím a dopředu se ptám, jaké jste měli s instalací zkušenosti vy. Co vás zadrbalo, prostě takové ty drobnosti, které člověka dokážou zapykat na dlouho. Díky za pomoc.

PetrZ

Re:GNU Linux a klient Cézar
« Odpověď #1 kdy: 23. 08. 2012, 14:19:03 »
Dobrý den,
mám zkušenosti se starší DOS verzí Cézara - síťová verze na Fedora+DOSBOX. Bohužel 100% funkčnost tam není, nepodařilo se mi zprovoznit tisk a pak se nahodile stane, že při opravách skladových karet se celý systém zhroutí, je nutné všechno vypnout a file-server restartovat.Ale verze cézara je hodně stará, je možné, že u novější verze toto již bude vychytané. Navíc jsem přístup k informacím potřeboval jen pro správu e-shopu, takže mi ty problémy nevadily a neřešil jsem to nijak podrobněji.

Diskobolos

Re:GNU Linux a klient Cézar
« Odpověď #2 kdy: 23. 08. 2012, 14:53:54 »
Dobrý den,
... že při opravách skladových karet se celý systém zhroutí, je nutné všechno vypnout a file-server restartovat.Ale verze cézara je hodně stará, je možné, že u novější verze toto již bude vychytané.

Právě. Nějaké zmínky jsem našel i v poradně na abclinuxu.cz, ale ty už jsou dosti postaršího data. Proto jsem se začal pídit po novějších zkušenostech. Díky.