Prodím Lenovo Thinkpad T400

Re:Prodím Lenovo Thinkpad T400
« Odpověď #15 kdy: 08. 09. 2012, 15:02:28 »
Jako chápu, že je krize a domácnosti šetří, ale s těma nabídkama dvou, tří tisíc jste se trochu zbláznili, ne?

Nejlevnější na Ebayi je za EUR 229: http://www.ebay.de/sch/i.html?_nkw=t400+2%2C4&_sacat=177&_odkw=t400&LH_BIN=1&_sop=2&_osacat=177

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #16 kdy: 08. 09. 2012, 15:50:39 »
Tomu se říká cílená provokace.  ;)

KapitánRUM

« Odpověď #17 kdy: 08. 09. 2012, 16:10:56 »
Za 6-7 litrů seženeš sice železo méně renomované značky, ale nové, se zárukou, novou baterkou (baterka odchází první), a vlastně lepšíma parametrama (hlavně kapacita disku).

Třeba:
http://www.alza.cz/acer-aspire-one-756-877bckk-black-d339457.htm
http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-s205-black-d335417.htm

Ty 2-4 litry mi připadají jako vlastně docela odpovídající cena vzhledem k tomu, že na to není záruka.

« Odpověď #18 kdy: 08. 09. 2012, 16:27:41 »
Za 6-7 litrů seženeš sice železo méně renomované značky, ale nové, se zárukou, novou baterkou (baterka odchází první), a vlastně lepšíma parametrama (hlavně kapacita disku).

Takhle samozřejmě někdo uvažovat může, ale zjevně to není převažující názor, vzhledem k ceně "na trhu obvyklé", jak rádi říkají právníci :)

(Německý Ebay považuju za docela dobré zrcadlo trhu v naší oblasti)

Petr

« Odpověď #19 kdy: 08. 09. 2012, 21:08:11 »

Takhle samozřejmě někdo uvažovat může, ale zjevně to není převažující názor, vzhledem k ceně "na trhu obvyklé", jak rádi říkají právníci :)

(Německý Ebay považuju za docela dobré zrcadlo trhu v naší oblasti)

vzhledem k parametrum stroje je "cena na trhu obvykla" pro uvadenou konfiguraci kdesi kolem 2-4 tis, vzhledem k nizkemu rozliseni display-e spise ke spodni hranici. ono je otazka za kolik se na ebay prodavaji a pak je druha vec jestli se vubec prodaji a jestli ano za kolik. inzerovana cena a realna prodejni cena jsou dve ruzne veci...

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #20 kdy: 08. 09. 2012, 21:28:45 »
Také je podle mne nesmysl srovnávat lowendy s profi mašinou. Ta by je měla několikrát přežít a bez servisu. U lowendů je pokles ceny značně rychlejší. Také u nich záleží tak nějak na náhodě, na jaký kus se narazí, přeci jen u profi mašin je to procento poruchovosti podstatně nižší, i když i tam se dá narazit na problémovej kus. Myslím, že ty čtyři - až pět tisíc je velmi reálných.

KapitánRUM

« Odpověď #21 kdy: 08. 09. 2012, 21:45:22 »
Jak se říká "Co jeden hloupý koupí, deset moudrých neprodá!".
Nezáleží tedy na tom, jestli je to dobrá nebo špatná koupě, ale na tom, jestli se najde vhodný kupec.
Prosím, nevztahujte to na konkrétní nabídku!
Mě může přijít cena té jeté mašiny jako přehnaná, ostatně má najeto 3000 hodin=baterka má za sebou nejméně 1000 (neúplných)nabíjecích cyklů a to může být konec její životnosti (hlavně pokud se nedodržovalo správné nabíjení/vybíjení), disk je tam myslím 80 GB, což mi přijde vážně málo, atd........ale řadě jiných lidí to může přijít jako velmi dobrý kauf a mohou k tomu mít vlastní oprávněné důvody. No, BYLO BY HODNĚ IDIOTSKÉ TY DRUHÉ HODNOTIT, přestože je koupit takovou mašinu z mého pohledu nesmysl, nemůžu to tvrdit jistě, protože neznám pohled druhé strany, bez toho to nejenže nemůžu objektivně zhodnotit, ale ani by to nemuselo pomoci, protože lidé podle povahy mají různé preference.
Ale ani vy nehodnotě naše názory jako nějaké špatné, máte prostě jiný názor, tak to tolerujme.

Je známo, že cholerici jako já preferují (mají rádi) záruky.
Sangvinik preferuje značku....
....melancholik nebo flegmatik....mám to někde napsané, ale už si to všechno nepamatuji....
Zkrátka kvality daného produktu NIKDY nesoudíme na základě reálných faktů, ale různým faktům přikládáme různou váhu na základě typu naší osobnosti a životních zkušeností.
Já třeba pevný disk prodávám vždy než mi skončí záruka.
Vlastně na tom trochu prodělám, možná bych si je klidně mohl nechávat a riskovat to, že umřou, protože by finanční ztráta byla podobná a spíš menší, ale z nějakého důvodu je pro mě ta záruka důležitá.
Na druhou stranu si ten disk vždycky někdo koupí, může to být jiný cholerik, který je k tomu donucený finanční situací, ale většinou to bývá typ osobnosti, který si prostě nepřipouští to, že by riziko chcípnutí disku bylo nějaké vyšší teď než před měsícem.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #22 kdy: 08. 09. 2012, 22:30:08 »
Kapitáne, máš pravdu, jako vždy, a disk si od Tebe klidně koupím, protože zrovna u disku záleží na způsobu použití, do stanice, kde mám jen OS, a data se ukládají na server je to ideální koupě u  které nic neriskuji, maximálně tu finanční ztrátu, ale ta nikdy nebolí tolik jako data.  ;)

« Odpověď #23 kdy: 14. 09. 2012, 17:50:57 »
Prodáno nakonec za 6700,- Kč mimo forum, možná budu mít ještě jeden na prodej.

Prosím o LOCK, díky.

alík

« Odpověď #24 kdy: 14. 09. 2012, 19:05:27 »
Který šílenec to za ty peníze mohl koupit....

bazar

« Odpověď #25 kdy: 28. 09. 2012, 10:49:58 »
Který šílenec to za ty peníze mohl koupit....

Taky nechápu, asi někdo kdo neví jak se používá google. Tady jsem nakoupil já, cena nižší (i se započtením dopravy) a k tomu lepší displej a 2x větší disk: http://www.itsco.de/notebooks/notebook_lenovo_thinkpad_t400_intel_core_2_duo_p8400_2x_226ghz_centrino_2_vpro_6475_i26_7031.htm

Martin

« Odpověď #26 kdy: 19. 11. 2012, 10:40:34 »
dám hned 5500,- s dopravou!!
v případě zájmu napište na kriftic@seznam.cz

děkuji

« Odpověď #27 kdy: 28. 11. 2012, 11:15:00 »
T400 prodána mimo forum, díky, prosím o smazání, díky.