JVM v komerčním projektu?

Pavel Tisnovsky

Re:OpenJDK je hnůj
« Odpověď #15 kdy: 31. 07. 2012, 10:44:22 »
další je https://issues.apache.org/jira/browse/HADOOP-8501 - OpenJDK7 chyba v kompilátoru. Nejlepší je používat eclipse kompilátor, ten funguje ok.

Reportoval jsem asi 3 chyby v openjdk kompilátoru za poslední rok, komunita měla velký zájem, ovšem neopravili ani jednu. Ztráta času se s nima bavit. Chyby co jsem řešil s lidma od Eclipse vždy vyřešeny byly a to velmi rychle.

Kolik firem dělajících komerčně do Javy podporuje openjdk? Snad jen Redhat JBOSS. JBoss je ale jen levné řešení pro lidi co nemají prachy na lepší soft (weblogic, websphere), tam se kvalita neřeší. On je hodně velký rozdíl mezi produkcí kde je downtime drahý a dětma co si hrají s portací JVM do LLVM.

Srovnejte si openjdk s linuxem na desktopu. Kdyby to bylo tak skvělé jak se snažíte ostatní přesvědčit tak by to lidi používali protože je to kvalitní a zadarmo. Nikdo to ale nechce přestože je to zadarmo. Asi by stálo za to se místo psaní oslavných článku zamyslet proč.

Aha, ja jsem myslel, ze se budeme bavit v technicke rovine a ne o tom, kdo dal docura (JBoss/EAP/EWS, WebSphere - ten seznam zakazniku by byl pro porovnani mozna dost zajimavy, hlavne co je kde nasazeno). Ona i ta WS ma ci alespon mela dost problemu, napriklad IBM Java mela problem s equals()/== nad serializovanymi a posleze deserializovanymi vyctovymi typy (to jen z veci, ktere nas neskutecne s.... nastvaly pri vyvoji), o rychlosti deployingu aplikaci na WS bych se taky nerad rozepisoval :-) Oslavne clanky na OpenJDK nepisu, i kdyz mozna neco splichtim o tom, jak ten vyvoj vlastne probiha, jak se schvaluji patche a z ceho se vlastne OpenJDK sklada (ten projekt je dost rozsahly, takze zpocatku je problem se v nem vyznat).

Jak jsem psal - na Hadoop se chystam v nejblizsi dobe, takze se snad jeho podpora pro OpenJDK (preklad) pohne trosku dopredu :0

« Odpověď #16 kdy: 31. 07. 2012, 12:20:11 »
Jak jsem psal - na Hadoop se chystam v nejblizsi dobe, takze se snad jeho podpora pro OpenJDK (preklad) pohne trosku dopredu :0

Jaká podpora v Hadoopu? Já tam nebudu donekonečna opravovat to co v openJDK zkurvili. Ten javac kompilátor si laskavě opravte u vás.

Pavel Tisnovsky

« Odpověď #17 kdy: 31. 07. 2012, 13:39:57 »

Jaká podpora v Hadoopu? Já tam nebudu donekonečna opravovat to co v openJDK zkurvili. Ten javac kompilátor si laskavě opravte u vás.

Blbe napsany, podpora v OpenJDK. Cilit to budu hlavne na sedmicku, uvidime, jak se posune EOL sestky.

hyperion

« Odpověď #18 kdy: 31. 07. 2012, 14:57:51 »
Kolik firem dělajících komerčně do Javy podporuje openjdk? Snad jen Redhat JBOSS. JBoss je ale jen levné řešení pro lidi co nemají prachy na lepší soft (weblogic, websphere), tam se kvalita neřeší. On je hodně velký rozdíl mezi produkcí kde je downtime drahý a dětma co si hrají s portací JVM do LLVM.

Obavam se, ze o nasazeni JBossu ve svete toho moc nevis, nebo je to jen hrana nechapavost? To stejny muzu rict o Hadoop ze je to otevrena a porad chybova odvozenina od MapReduce (asi neni divu, ze firmy OS verzi hadoopu nepouzivaji a kazdy ma svuj build, takze upstream je nekdy dost pozadu za ruznymi branchi).

OSS Hadoop
« Odpověď #19 kdy: 01. 08. 2012, 18:04:56 »
Open Source hadoop je vývojová verze, 650k řádek bordelu. Má spoustu branchů a hází se tam patche jak to jde, release se vydávají zřídka, většinou se to jen tagne aby věděli odkud si to pak branchnout.

Kvalita se neřeší, všichni přispěvovatelé mají pak svoje soukromé branche co stabilizují a prodávají. Některé hadoop verze, třeba od IBM je jen rebranded OS. Hadoop je ale dneska dost IN, tak se používá hlavně i tam kde by vpohodě stačily jednoduší a méně zabugované systémy jako třeba Spring-batch.

Hlavně HDFS, což je v podstatě designem jednoduchý systém, je síla. Přijít o všechna data je jednoduché především díky téměř neexistující obsluze chyb.

HADOOP je hezký příklad jak dopadne vývoj projektu když není k dispozici kvalitní vedení. Stará pravda je že když necháte kodéry bez dozoru za 3 roky spolehlivě dostanou projekt do stavu, kdy je lepší to vyhodit a začít znovu. Snahy o oprasení hadoopu byly, občas nějaký naivní přispěvovatel něco poslal, ale nekomitlo se nic, protože tenhle druh problémů se neřeší.

Mnohem zajímavější je ale HBASE, u toho mě fascinuje, který dobrodruh to může nasadit do produkce s tolika bugama - ehm. seznam.cz.

alef0

Re:JVM v komerčním projektu?
« Odpověď #20 kdy: 01. 08. 2012, 18:12:43 »
HBase nebezi nahodou nad Hadoopom?

Ako sa Spring Batch nahrádza Hadoopom? Mne to prišlo (z plagátu :-)) ako dva odlišné systémy. Používali ste SB na distribuované výpočty?

Momentálne robím s HBase/Hadoop API a súhlasím s tým, že je to pomerne strašne navrhnuté.

Re:JVM v komerčním projektu?
« Odpověď #21 kdy: 02. 08. 2012, 11:59:43 »
Spring batch umí více strojů za pomocí Spring-integration. Stačí jen dopsat driver který bude předávat data z počítače A na B a jede se.

Hadoop je dobrej pro začátečníky, pochopí základy map reduce a dfs. Když pak už ví co dělají, tak jim začne hadoop vadit a přemigrují si jinam. Hadoop trpí stihomanem - NOT INVENTED HERE. Třeba v normálních clusterech se posílají soubory na nody multicastingem, hadoop shared cache je hodně pomalá záležitost. Je to zprasený, ale je to levné řešení, má to velký ekosystém a nějakou práci to odvede. Hlavní přínos hadoopu vidím v tom, že tohle zpracování dat zpopularizoval.

http://peregrine_mapreduce.bitbucket.org/