Rád bych Vás požádal o radu jak vyřešit načítání dat z meteostanice WH1090 a odeslání dat na určenou e-mailovou adresu a nebo na webovou stránku. Po nekolika denním hledání na googlu jsem našel nějaké alternativy ale rád bych se Vás zeptal na reálné možnosti.
Meteostanice má výstup přes USB a má vnitřní paměť na naměřené hodnoty. Rád bych cca jednou za 5 minut načetl data z meteostanice a následně je buď zpracoval a nebo v původním formátu odeslal na web (zpracování nawebu).
Mám momentálně v hlavě využití miniPC MK802II anebo router s USB portem a s instalací např. OPENWRT nebo DDWRT. Jsem však Linuxový začátečník a tedy obě cesty jsou postavené na Linuxu. Dočetl jsem se na webu, že jsou problémy s flash disky ze kterých je spuštěn Linux. Pomohlo by využití vnitřní flash paměti 8GB u MK802II a nebo je to jedno ? Nemáte někdo nějaký jiný nápad jak to všechno udělat ( cenově kolem 2000 Kč). Pro načítání dat bych rád použil SW VWIEW, který by snad měl umět data načíst a odeslat. Máte někdo s tímto programen zkušenosti (ikdyž jsem v sekci HW).
Díky
Josef