Distro pre netbook

3ugeene

Re:Distro pre netbook
« Odpověď #15 kdy: 13. 02. 2012, 20:18:53 »
ja v tomhle (maly displeje) podporuju unity, mam to na svym aceru s 1024x600 a naprosta spokojenost (po resize ikon na launcheru z 48 na 32 pixelu)

jinak zrovna TED jsem na zkousku nainstaloval i plasma-netbook, jen tak pro vyzkkouseni a najede mi akorat nacitaci panel a pak cerno s kurzorem :D

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 14. 02. 2012, 00:34:08 »
Furt nejak nevidim, cim by melo byt Unity tak uzasne na male displaye. Ja mam v LXDE dva samozalejzaci panely a display pouzivam cely, kdome par pixelu nahore a par dole. Placat mistem s Unity bych si predstavil snaze na sirokem displayi.

Pavel

Re:Distro pre netbook (umlcany ventilator)
« Odpověď #17 kdy: 14. 02. 2012, 09:30:36 »
Mam uz asi pat rokov notebook HP Pavilion dv5000.  Donedavna len s Windows XP.
Pred dvoma rokmi na nom zacal hucat ventilator (skusal som vyfukat, a podobne no nepomohlo).
Tak som sa zmieril s tym ze huci..

Pred rokom som sa na nom rozhodol otestovat niekolko distribucii...
Ci uz Ubuntu (ktore mam na desktope), Fedoru, openSUSE, Mint, ...

Niektore sli sviznejsie, ine menej. Pred pol rokom som v ramci svojho mini "testovania" nainstaloval linux Mageia.
A "zazrak" ... konecne som po rokoch nepocul ventilator ... Pri spusteni niektorych aplikacii size na chvilku zapradie no potom je opat ticho.

Od vtedy mam na tomto svojom notebooku Mageiu (s KDE)...
http://www.mageia.org/en/1/

PS: Dufam ze to bude platit aj pri Mageia 2 (predpokladane vydanie 4.4.12)...

kei.101

« Odpověď #18 kdy: 14. 02. 2012, 10:11:40 »
Tak se sem ještě vrátím a doplním, že LXDE na Openboxu (o kterém píšu výše) je součástí Gentoo linuxu, který na netbooku provozuji už půl roku :-P Teď jsem i rozchodil distcc (na čtyřjádrovém desktopu), tak si celkem pískám :-) Ale není to úplně vhodná distribuce na netbook, spíš jen pro okrajovou část lidí (masochisty nebo úplné magory).

Já právě instaluju (už asi třetí den :D ) Gentoo na netbook s 8G SSD diskem (dell vostro a90), docela legrace :) ale výsledek mi za to stojí :) Jako WM se mi osvědčil ratpoison a snažím se používat jen programy plně ovladatelné klávesnicí.. (na web mám operu)

Tazateli bych doporučil (jako už někdo dřív) také přímo Debian.

kei.101

« Odpověď #19 kdy: 14. 02. 2012, 10:53:16 »
Mam uz asi pat rokov notebook HP Pavilion dv5000.  Donedavna len s Windows XP.
Pred dvoma rokmi na nom zacal hucat ventilator (skusal som vyfukat, a podobne no nepomohlo).
Tak som sa zmieril s tym ze huci..

Pred rokom som sa na nom rozhodol otestovat niekolko distribucii...
Ci uz Ubuntu (ktore mam na desktope), Fedoru, openSUSE, Mint, ...

Niektore sli sviznejsie, ine menej. Pred pol rokom som v ramci svojho mini "testovania" nainstaloval linux Mageia.
A "zazrak" ... konecne som po rokoch nepocul ventilator ... Pri spusteni niektorych aplikacii size na chvilku zapradie no potom je opat ticho.

Od vtedy mam na tomto svojom notebooku Mageiu (s KDE)...
http://www.mageia.org/en/1/

PS: Dufam ze to bude platit aj pri Mageia 2 (predpokladane vydanie 4.4.12)...

Zázrak?! :D Možná stačilo v libovolné distribuci použít cpufreq-conservative nebo cpufreq-powersave guvernéra..

Pavel

« Odpověď #20 kdy: 14. 02. 2012, 11:01:55 »
...
...

Zázrak?! :D Možná stačilo v libovolné distribuci použít cpufreq-conservative nebo cpufreq-powersave guvernéra..
Mozno stacilo =) .. dakujem, aspon mam co vyskusat nabuduce.

PS: aspon vidno, ze co jeden povazuje za "zazrak" (nie len v suvislosti i IT) pre ineho je samozrejmostou ak nie rovno ukazkou primitivizmu =)

kei.101

« Odpověď #21 kdy: 20. 03. 2012, 10:53:48 »
Doporučuji nainstalovat minimální instalaci ubuntu přes alternate install cd a pak si doinstalovat xfce4.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #22 kdy: 20. 03. 2012, 13:19:40 »
Kdo mne zná, tak ví, že jsem RPM based pozitivní a dlouhá léta jsem používal Mandrivu, ze které jsem přešel na Mageiu, která je použitelná snad ve všech směrech. Nicméně nejen RPM je živ člověk. Proto z tohoto důvodu doporučuji též Linux Mint Debian. Pochopitelně lze použít i samotný Debianm leč tady už bude nutné více ladit.