Myš při posunu skáče zpět

vyvojar

Myš při posunu skáče zpět
« kdy: 27. 02. 2012, 22:33:00 »
Zdravím,
mám už u druhé myši problém s tím, že při skrolování se mi to občas jakoby vrátí zpět, někdy víc, někdy méně a je to hrozně na nervy. Nejprve jsem měl myš z Tesca za 200kč a teď jsem si koupil geniuse za 450kč a po 14 dnech už mi to také dělá. Měl jste někdo podobný problém, případně mám radši teda naposledy zainvestovat do myši a koupit nějakou např. za 1500kč? Jako kdybych netrávil skoro celý den u PC, tak by mi to možná ani tak nevadilo ....Nemáte případně nějaké tipy, jaké myši třeba tyhle problémy nemají? Napadla mě taky nějaká chyba v driverech (Mac).
« Poslední změna: 27. 02. 2012, 22:47:42 od Petr Krčmář »

Zopper

• 918
    • Zobrazit profil
Re:Myš při posunu skáče zpět
« Odpověď #1 kdy: 27. 02. 2012, 22:56:15 »
To je divné... na ovladače to moc nevypadá, ty by se měly projevit hned. Ale dvakrát stejná chyba HW se zdá taky nepravděpodobná. Každopádně já takový problém nikdy neměl s žádnou myší a to ta nejdražší, co mám, je za nějaké 4 stovky od a4tech.

Filip

« Odpověď #2 kdy: 28. 02. 2012, 10:40:24 »
Ja mam drahe herni mysi a obcas se mi to stane taky. Ale je to tak malo casty jev, ze jsem to dosud ignoroval.

x14

• 182
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 28. 02. 2012, 10:42:20 »
Nejsou to náhodou bezdrátové (dobíjecí) myši?

vyvojar

« Odpověď #4 kdy: 28. 02. 2012, 12:12:50 »
Nejsou to náhodou bezdrátové (dobíjecí) myši?

Ano, předtím to byla myš na AA baterie a teď na AAA.

« Odpověď #5 kdy: 28. 02. 2012, 12:28:10 »
Citace
mám už u druhé myši problém s tím, že při skrolování se mi to občas jakoby vrátí zpět

To je myšleno při skrolování kolečkem myši? Jestli ano, tak moje geniuska má taky hodně špatný kolečko.
Anebo je myšleno, že stiskem levého tlačítka chytneš skrolbar a taháš ho tam, kam potřebuješ? Pak by to byla spíš chyba window managera.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #6 kdy: 28. 02. 2012, 12:51:21 »
Chápu to správně, že ze začátku to ta myš nedělala? Pokud tomu tak je, tak je to na reklamaci ...  Mne odešla myš, vlastně ještě funguje ... ale vyměnil jsem jí ... zasekne se, asi na 5s a potom dělá náhodné pohyby, otevírání/zavírání oken, kliky atp. O scrollování nemluvě, ale už na to měla nárok. Dlouho jsem si myslel, že je chyba někde v SW, pak došlo na výměnu klávesnice s myší a nemám problém. Prostě to byla myš jako s Toma a Jerryho.

vyvojar

« Odpověď #7 kdy: 28. 02. 2012, 13:12:12 »
Chápu to správně, že ze začátku to ta myš nedělala? Pokud tomu tak je, tak je to na reklamaci ...  Mne odešla myš, vlastně ještě funguje ... ale vyměnil jsem jí ... zasekne se, asi na 5s a potom dělá náhodné pohyby, otevírání/zavírání oken, kliky atp. O scrollování nemluvě, ale už na to měla nárok. Dlouho jsem si myslel, že je chyba někde v SW, pak došlo na výměnu klávesnice s myší a nemám problém. Prostě to byla myš jako s Toma a Jerryho.

Ne nedělala, asi to fakt budu muset reklamovat.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 28. 02. 2012, 14:57:32 »
A zkusil jste tam dat nove baterky? BTW, priste si kupte radsi mys s dratem, i kdyz se v nekterych kategoriich uz i blbe shaneji, treba mensi mysi k notebooku. Vsichni vyrobci jsou totiz presvedceni, ze se kazdy uzivatel chce rozcilovat s baterkami a bluetooth.

P_V

« Odpověď #9 kdy: 28. 02. 2012, 15:00:54 »
Podle mě je to závada snímače pohybu kolečka. Je optický, před čidlem se pohybují loukotě kolečka. Asi v některé poloze dané rohatkou se loukoť ocitne před snímačem přesně na půl cesty, a ten se nemůže rozhodnout, jestli se pohnula vpřed nebo vzad, tak dává impulzy na obě strany. Zkus to kolečko rozebrat a vyčistit. Případně trochu ten optický snímač ohnout dopředu nebo dozadu.

Zopper

• 918
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 28. 02. 2012, 15:15:43 »
Myš v záruce bych nerozebíral... ;-)

akoze

« Odpověď #11 kdy: 28. 02. 2012, 15:18:00 »
a skusal si vycistit tie valceky ktore doliehaju na gulicku ?
 ;D
a teraz vazne, vymen povrch alebo vyhod podlozku po ktorej mys tahas, skus nieco matne, napr biely kancelarsky papier.

vyvojar

« Odpověď #12 kdy: 28. 02. 2012, 16:26:40 »
Už jsem to reklamoval a vzal si jinou myš. Podložku jsem nepoužíval, jezdil jsem normálně po stole. Snad už to bude ok. Díky za rady.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #13 kdy: 28. 02. 2012, 16:40:46 »
Podle mě problém ve snímači otáčení kolečka. Většinou stačí jen do kolečka "klepnout" a je dočasně po problému... Případně myš s jiným typem snímače (znám myši s optickým snímáním kolečka, nevím, jetli jsou další varianty :-) ). Očekával bych, že myš za 1500 tohle neudělá, ale neby by to pro mě důvod k investici.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 28. 02. 2012, 21:41:28 »
Podle mě problém ve snímači otáčení kolečka.

Na nove mysi? Fuj, do reklamace s ni. Me na mem starsim Logitechu blblo kolecko po letech pouzivani a ukazalo se, ze tam je aspon kilo prachu a chlupu slepenych vazelinou. Po vycisteni zase chrochta, jak nova.