Kompletní záloha Ubuntu

3ugeene

Re:Kompletní záloha Ubuntu
« Odpověď #15 kdy: 15. 02. 2012, 08:01:44 »
to je presne ono! Diky moc!

alfi

• 339
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 24. 02. 2012, 12:34:47 »
Po navratu obnovite puvodni /etc a /home.
teda až na to, že třeba databáze nebo pošta se ukládají do /var.. někomu by mohly chybět i logy nebo nastavení cronu..
aneb pokud má kdejaký /home dneska 100GB a více, přidat k němu zálohu pár dalších GB na kompletní systém je jednodušší, než si hrát se seznamem balíčků.. :-)

samozřejmě záleží na účelu takového stroje - požadavky na domácí notebok budou jiné, než na server pro sbírku uživatelů..

3ugeene

« Odpověď #17 kdy: 24. 02. 2012, 12:40:40 »
jo, to je pravda, /var bych taky mohl zalohovat kvuli php + mySQL. Zrovna ted tuhle Vami razenou techniku pouzivam, protoze jsem upgradoval na ubuntu 12.04 ALPHA a zatim to stabilni neni, takze jsem nainstaloval 11.10 a uz mi tu ted jede apt-get ze zalohovanyho souboru, potom jeste obnovit dejadupem /home a /etc a snad to bude na pohodu... ale ten /var si tam stopro dodam k zalohovani, diky :)

3ugeene

« Odpověď #18 kdy: 24. 02. 2012, 13:14:25 »
no, tak dejadup neumi restore do puvodnich adresaru - resp. je tam chyba a napise neco se spatnym heslem a ze dialogove okno bylo ukonceno, takze zalohu delam do  adresare v home a pak to v terminalu rucne presunu do /home a /etc

ale ted mi prosim poradte:

ted u nove instalace mam disk rozdeleny jinak, nez jsem mel se systemem, ktery jsem zalohoval s DEJADUP, nebude mi to nekde delat bordel v nastaveni grubu?  mam pro restoru preskocit nejaky konfiguracni soubor?

diky

3ugeene

« Odpověď #19 kdy: 24. 02. 2012, 14:04:14 »
hmm, stejne to nejde, vyborny, takze celej system i apps nastavovat znova.... Aspon ze ta instalace programu se da  trosku zautomatizovat