Ahoj,
mám asi nelehký problém a tuším, že mi jen tak někdo neporadí. Pokud byste mě aspoň nasměrovali kde jinde se zeptat, budu rád.
Mám virtualizaci na serverovém hw Fujitsu RX300, hostitel Ubuntu 10.04, hosté/guests Ubuntu a Windows 2008 server R2. Používám qemu-kvm, libvirt. Network bridged, typ virtio.
Problém - čas od času zamrzne na guestu síť, problém doážu popsat na Win2008, Ubuntu myslím také jednou takto zamrzlo, ale nebyl čas to řešit.
Zamrznutí sítě se ve Win projevuje pouze tak, že se nejsou žádná příchozí data, počítadlo se zastaví. Nikde jinde win nic nehlásí problém, vše se tváří ok. Pokud ve win to síťové připojení disablnu&enablnu tak to zase jede. Celkový restart systému samozřejmě také pomůže, ale jinak jsem nepřišel na nic co by tomu pomohlo (jak na straně hostitele, tak guesta).
Zamrzá to obvykle při nějaké větší zátěži, ale nedokážu tu chybu zreplikovat, prostě se to někdy stane.
---
Budu rád za jakékoliv nakopnutí, kde bych se mohl zeptat... Někde u microsoftu? U ubuntu? U KVM? U těch co dělají ovladače virtio?