S tym, ze python pouziva google by som sa neohanal. Ak si zoberes akykolvek trosku znamejsi jazyk tak zistis, ze ho pouziva na nieco google.. Napr. aj tu lua-u. Uz som v inom vlakne spominal, ze Lua sa pouziva aj v Adobe Lightroom na skriptovanie UI a je na to velmi vhodna si myslim, len to treba mat aj dobre vymyslene. Lenze to plati aj pre ine skriptovacie jazyky.
Moj pohlad na vec:
perl -hovori sa, ze je to jazyk na spracovanie textu a pritom by mal aj ostat..zeby mal nieco s perlami sa neda povedat

. Myslim, ze zoznam maval v tom email.
python - taky univerzal aj na vacsie projekty, pomaly ale robustny, velka vyhoda - dostupnost kniznic. Mas to na google apps, ale google apps s novym tarifom nie su moc zaujimave. Sice ho poznam len tak z rychlika, ale volil by som python.
javascript - mas to v kazdom prehliadaci, existuje node.js, co je webserver nad V8 pre javascript (celkom vykonny). Ak si uz programoval, tak zaklad sa naucis bez problemov za par dni.
lua - robis aplikaciu v C/C++? Zda sa ti, ze je blbost pisat GUI (event handlery atd) v C/C++? Potom siahni po tomto. Maly ale vykonny

(interpreter je fakt superrychly). Ako vacsina spominanych jazykov nepodporuje multithreading, ale ma coroutines (cooperativny multitasking, da sa s tym vselico

). Da sa to vystavat tak, ze ti odpada rekompilacia pri kazdej prkotine (nieco ako interaktivne programovanie). Existuje LuaJIT - rychlost je na niektorych testoch na urovni C, ale zda sa mi, ze nie je 100% stabilny. Nevyhoda - nizsia rozsirenost, aj ked rozsah kniznic je celkom dobry, chybaju "killer apps" (ale pouziva sa v mnohych hrach bez toho aby si o tom vedel).