Balík sqlite-dev na Synology NAS

Vlada

Balík sqlite-dev na Synology NAS
« kdy: 13. 12. 2011, 00:04:06 »
Ahoj lidi,
hraju si s NAS Synology, chtěl bych na tom provozovat program k meteostanici wview, ale nedaří se mi tam dostat vývojářskou knihovnu sqlite3-dev, která je třeba pro kompilci meteosoftu. V NASu je Arm procesor, mám tam rozběhaný balíčkovací systém Optware, ten ale nabízí jen sqlite3 a při kompilování wview  se to zastaví na chybějící sqlite3-dev.  Na desktopu Ubuntu je sqlite-dev normálně v Synapticu,  ale v tom NASu žádnej Synaptic není :) a tak nevím co s tím. V Optware repozitáři je jen libsqlite3.  Hledal jsem po netu port libsqlite3-dev pro Arm, ale bez úspěchu. Věděl by někdo co se s tím dá dělat ?
Děkuju předem za případné náměty a rady.  :)
« Poslední změna: 13. 12. 2011, 12:53:06 od Petr Krčmář »

jimi

Re:sqlite-dev na synology NAS
« Odpověď #1 kdy: 13. 12. 2011, 09:23:18 »
sice nie je arm ako arm, ale skusil by som nakopirovat subory .h, .a, .o co maju byt v tom balicku (http://packages.debian.org/lenny/arm/libsqlite3-dev/filelist)
ak nezapasuju, este je moznost cross kompilacie zo zdrojakov sqlite pre ten spravny arm

Re:Balík sqlite-dev na Synology NAS
« Odpověď #2 kdy: 13. 12. 2011, 20:12:54 »
Ahoj, zkus zertechleba.cz vím, že se tam řešili metostanice na synology

Vlada

Re:Balík sqlite-dev na Synology NAS
« Odpověď #3 kdy: 14. 12. 2011, 01:51:38 »
díky za tipy,
zkusil jsem tam dokopírovat chybějící soubory, ale stejně to nešlo..
nakonec jsem zjistil, že i když to řvalo, že tam chybí sqlite3, chybu způsobovaly rozdílné verze libpthread.so (synology má v posledním firmwaru novější než je v balíčcích optware.) Když jsem to natvrdo přepsal novější verzí, tak to najednou sqlite3 zázračně našlo   8)