mod_python a nastavení PYTHON_EGG_CACHE

PC-Man

mod_python a nastavení PYTHON_EGG_CACHE
« kdy: 10. 12. 2011, 10:51:02 »
Mam nasledovny problem: pri pouziti modulu MySQLdb s mod_python (konkretne s psp handlerom) mi to vyhadzuje nasledovnu chybu:

Kód: [Vybrat]
The following error occurred while trying to extract file(s) to the Python egg
cache:

[Errno 13] Permission denied: '/root/.python-eggs'

The Python egg cache directory is currently set to:

/root/.python-eggs

Perhaps your account does not have write access to this directory?  You can
change the cache directory by setting the PYTHON_EGG_CACHE environment
variable to point to an accessible directory.

Jej riesenim je nastavenie premennej Apache prostredia PYTHON_EGG_CACHE na nejaku cestu, ku ktorej mam prava, avsak ked pridam do httpd.conf riadok:

SetEnv PYTHON_EGG_CACHE /tmp
a resatartujem Apache, tak sa to sprava, ako keby tu premennu prostredia vobec nezmenilo a vypisuje tu istu chybu (ze je stale nastavena na /root/.python-eggs). V systeme mi tieto skripty bezia normalne, tam stacilo nastavit klasicky prikazom "setenv PYTHON_EGG_CACHE /tmp" a uz to islo... lenze v Apache to akosi neberie a stale sa snazi rozbalovat balicky (teda MySQLdb) do defaultneho adresara.

Kde by mohol byt problem? Dakujem

P.S.: Jedna sa o FreeBSD
« Poslední změna: 12. 12. 2011, 12:29:31 od Petr Krčmář »

Tadeáš Moravec

Re:mod_python - problem pri nastaveni PYTHON_EGG_CACHE
« Odpověď #1 kdy: 10. 12. 2011, 16:41:44 »
Nestačí to nastavit v os.environ - přímo v kódu v Pythonu?

BTW mám pocit, že mod_python je už nějaký ten pátek deprecated, v zásadě ve prospěch mod_wsgi.

« Odpověď #2 kdy: 10. 12. 2011, 17:52:51 »
mod_python je imho depricated jen kvuli tomu, ze funguje a neni na nem treba nic menit - takze se vyvojari nudili a zacali delat na necem novem  ;)

PC-Man

« Odpověď #3 kdy: 10. 12. 2011, 18:38:01 »
Dakujem, skusal som aj os.putenv('PYTHON_EGG_CACHE', '/tmp') - priamo v skripte, aj PythonOption namiesto SetEnv, no nic nepomaha... stale to vracia:
The Python egg cache directory is currently set to: /root/.python-eggs. mod_wsgi pouzit nemozem, musim to rozbehat pod mod_python...

PC-Man

« Odpověď #4 kdy: 10. 12. 2011, 19:13:19 »
Ciastocne vyriesene - stacilo pridat riadok
PythonPath "['/usr/home/{moj_adresar}/public_html']" a ako-tak sa to rozbehlo (teraz uz aspon vypisuje inu chybu - ImportError: No module named hmac  :-)...). Manual, podla ktoreho som mod_python instaloval, tento riadok neobsahoval (toto riesenie som nasiel na jednom fore).