Diskuze o češtině na Rootu

xyz

Diskuze o češtině na Rootu
« kdy: 08. 12. 2011, 22:58:04 »
Zdravím Vás všechny,
je to relativně dlouho, několik měsíců, možná již rok (?), kdy jsem u nějakého článku zde na rootu viděl opravdu skvělou diskuzi dvou pánů a po hodinách googlení již opravdu nevím, jak ji nalézt a tak se obracím na Vás s prosbou, zda nevíte, kde byla a zda tu ještě je k vidění.

V diskuzi šlo o následující: nějaký člověk A psal, že by byl pro zjednodušení češtiny, zrušení snad ji/jí, mě/mně, s/z nebo i/y (nevím, které z nich tehdy chtěl zrušit), protože při hovoru nejdou slyšet. Na to mu jiný člověk B napsal velice pěknou odopvěď, kde postupně rušil různá pravidla češtiny (protože v řeči nebyly slyšet), čímž ke konci vznikl naprosto nesrozumitelný paskvil, zakončený větou na způsob: a nebylo by lepší se těch pár pravidel naučit?

Prosím kohokoliv, kdo ví, kde taková diskuze byla, aby mi o ní napsal, děkuji mnohokrát!
Hezký den :-)
« Poslední změna: 09. 12. 2011, 10:52:03 od Petr Krčmář »

Viky

Re:Diskuze o češtině na Rootu
« Odpověď #1 kdy: 09. 12. 2011, 15:39:38 »
Šílení korektoři učí češtinu přístupnou formou?

xyz

« Odpověď #2 kdy: 09. 12. 2011, 16:37:43 »
Děkuji za odpověď. Diskuze se mi zdá povědomá, ale nemůžu tam najít příspěvek, u kterého si jsem jist, že jsem se u něj pozastavoval nad jeho vtipností (krajní přehnanost končící onou pointou s pravidly). Začínám z toho být krajně nešťastný. Pamatuji se, že tehdy jsem část příspěvku googlil a zjistil, že ji někdo použil i na nějakém blogu (myslím). Tedy -- diskuze k článku Šílení korektoři... se mi zdá povědomá, ale chybí mi tam ten post, nebo jsem slepý?

xyz

« Odpověď #3 kdy: 09. 12. 2011, 20:21:18 »
Ne! JSEM SLEPÝ!

Citace
Naprosto s vámy souhlasím, srušíme i a y nikdy nevím co kde psát a s a z taki a čárky už vúbec neřeším. Děkuji že obhajujete nás co považují pravydla čezkého jazika za přehnaná a určitě bi se mjela zjednoduššit protože jsou moc slošitá a těch vijímek je moc kdo si to má pamatovat a to že jsou ti pravydla logycký, to je leš. Budeme psát tak jak to slišíme a je to hotovo.
od Visoko.

Děkuji moc všem!  :)

xyz

« Odpověď #4 kdy: 09. 12. 2011, 20:44:17 »
... a nebo také ne, tento příspěvek je příliš jalový -- neobsahuje příklady, ve kterých se stírají významy jednotlivých slov díky použití pouze i, ta diskuze, kterou myslím, tak musí být ještě starší než tato :(