Asus G2S: něco způsobuje zkrat

fero

Asus G2S: něco způsobuje zkrat
« kdy: 31. 01. 2012, 17:13:07 »
Aká sučiastka robí skrat na mainboarde z notebooku Asus G2S?Vypína mi to kontrolku na adapteri.Všetko mám odpojené cpu atď
 - len zapájam holú dosku aj tak to vyhadzuje.Može to skratovat aj grafika?Je tam Gefoce 9800M GT.
Adaptere som skúšal už 4.Musím s tým na nejaký prístroj na detekciu súčiastky?Existuje take niečo a je to drahé?
Už som všetko vyskúšal asi bude ta doska na vyhodenie.Čo mi poradíte? Možem poslat aj foto dosky.
« Poslední změna: 31. 01. 2012, 19:01:35 od Petr Krčmář »

RDa

Re:Asus G2S: něco způsobuje zkrat
« Odpověď #1 kdy: 01. 02. 2012, 07:59:39 »
Zkrat na napajeni zpusobuji vetsinou kondenzatory (ktere jsou paralelne k adapteru), ale neni vylouceno ze to nebudou jine soucastky (aktivni casti zdroje). Detekovat to jde dvouma zpusoby: 1) napajet to ze zdroje bez ochrany a sledovat na IR kamere ktera cast se zahriva nejvic (tama vede zkratova cesta). nebo 2) merit presnym ohmmetrem kazdy kondik - na tom zkratovanem bude o nejaky miliohm mene, na nezkratovanem vice (rozdil je odpor vedeni k danemu kondenzatoru).

fero

« Odpověď #2 kdy: 02. 02. 2012, 21:10:47 »
Celkom rozumná odpoveď.KebyŤa niečo ešte napadlo napíš.Díky.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 02. 02. 2012, 22:33:19 »
Tohle by take mohlo byt treba problem na nejakem pulznim zdroji, kde treba odesly regulacni obvody a spinaci tranzistor ponechavaji v otevrenem stavu (pokud je jeste nazivu)
 nebo mohl odejit ten spinaci tranzistor a je procouzeny do zkratu. Predpokladam tedy, ze i v nb nejaky pulzni zdroj bude,  kdyz napajeci adapter miva 15 a vice voltu.

Kdyz clovek neco rozebere, mel by zacit ocuchanim soucastek. Jak se nekde vyskytne naznak smradu spaleneho epoxydu, tak asi neco nebude v pohode.

fero

« Odpověď #4 kdy: 15. 02. 2012, 22:45:14 »
No-Presvietil som kondenzator z jednej aj z druhej strany.Mal by sa dat presvietit len z jednej.takže asi budu kondíky odpalené.Porovnaval som to s takou istou funkčnou doskou.Tri kondiky su zle.Daju sa nejako premerat SMD poisty pred kondikmi?Možno tie budu zlé.Keď som odpajkoval kondik aj poistku-aspoň si myslím že je to SMD poistka-tak to znovu presvietim.Čo to može robit-ten skrat?Na fotke mám jeden kondik odcinovany aj s poistkou-tá poistka sa neda presvietit?Na drhej fotke je to aj s kondikom-original. Tu sa nedaju pridavat fotky?