Chování operátora - Eri/Quadruple

Re:Chování operátora - Eri/Quadruple
« Odpověď #75 kdy: 12. 08. 2026, 21:50:57 »
Pokud někdo nepotvrzuje platnost/neplatnost OKU, myslím že je pravidlo, že se to bere, jako by to potvrdili. Chce se o tom informovat na ČTÚ a novému operátorovi to připomenout, pokud najednou neví co má dělat.

Eba_

« Odpověď #76 kdy: 13. 08. 2026, 00:05:15 »
Pokud někdo nepotvrzuje platnost/neplatnost OKU, myslím že je pravidlo, že se to bere, jako by to potvrdili. Chce se o tom informovat na ČTÚ a novému operátorovi to připomenout, pokud najednou neví co má dělat.
Kéž by. ČTU je v tomhle bezzubý a prakticky každému řekli jenom ty možnosti které tady jsou i odcitované v nějakém vyjádření stránku zpátky. První je přistoupit na nátlak, potvrdit smlouvu s Q-CZ, hned ji vypovědět a pak se přetahovat o poplatky, které z toho mohou vzniknout typu re-aktivace portu. Druhá je vypovědět smlouvu s ERI, odmítnout nabídku Q-CZ a čekat až to (někdy) odpojí. A pak sjednat novou službu jinde. Jinak ČTÚ nemůže nařídit nic. Ani CETIN se s nikým nechce bavit.

Můj stav je, že mám požadavek u O2, dal jsem jim OKU který jsem vyhrabal v jedné konverzaci nějaký ten rok zpátky. Zatím je to několik dní ve stavu, že se čeká na "technické šetření" po kterém bude pokračovat realizace. Bohužel detaily tam nejsou i když každých 24h je v tom požadavku aktualizace. Není pro mě viditelná.

« Odpověď #77 kdy: 13. 08. 2026, 15:04:34 »
Tohle jste viděli? Odpověď na dotaz, kde vůbec Qudruple vzalo údaje a přesný výčet služeb zákazníků Eri, se kterým ale nemá vpodstatě vůbec nic společného.

https://www.q-cz.cz/assets/files/Q_Informace_o_zpracovani_OU_byvali_zakaznici_ERI_Internet_20260801.pdf

"Právním základem zpracování je oprávněný zájem správce podle čl. 6 odst. 1 písm. f) GDPR.
Tento oprávněný zájem spočívá v:
- zajištění kontinuity poskytování služeb zákazníkům společnosti ERI Internet"

Tak to potom jo. Jejich právní oddělení se zřejmě ještě zapotí.

« Odpověď #78 kdy: 14. 08. 2026, 10:26:47 »
Asi mám opravdu štěstí, že mi smlouva s ERI končila 31.7.2026, tak jsem se tři týdny před koncem začal zajímat, proč neposílají nabídku, jako obvykle. Na maily neodpovídali, dovolat se nešlo. Tak jsem jim 14 dnů před koncem poslal jejich formulářem výpověď s žádostí o OKU. Překvapivě obratem poslali. Od 31.7. jsem u Interconnectu, přesto mne Quadruple ještě dnes otravuje, ať jim pošlu prachy, nebo mi ukončí služby. Je vidět, že mají dost velký bordel v evidenci, koho že to vlastně ukradli bez právního důvodu.

« Odpověď #79 kdy: 14. 08. 2026, 12:53:49 »
Tak email schránky už mají přesměrované na helpdesk Q-CZ: píšete na eri ale obratem přijde z Q-CZ helpdesku odpověď že zprávu přijali.
Na zprávy do datovky Eri zatím nereaguje.

« Odpověď #80 kdy: 14. 08. 2026, 14:02:23 »
Jiný poskytovatel mi teď tvrdí, že s Eri už nelze nijak komunikovat. I když použiju starý OKU kód od Eri, tak už mi k ničemu nebude, protože už můj internet fakticky provozuje Quadruple (nic jsem neplatil, přechod jsem odmítl). Takže prý mi nezbývá než získat nový OKU kód od Quadruple, ale ten prý nezískám dřív než s nimi podepíšu smlouvu (k čemuž prý zájemce o OKU kód Quadruple tlačí).

« Odpověď #81 kdy: 14. 08. 2026, 16:58:11 »
jj. Jsou to storry.
Taky  jsem spadl do tohoto marastu.
Domluvil jsem si jiného ISP, na žádosti o převod ani Eri ani Quadruple nereagovali.
10.8. jsem Quadruple požádal o zaslání upraveného návrhu smlouvy za účelem umožnění přechodu k jinému poskytovateli.
11.8. přišla nová smlouva, která byla "téměř" v pořádku. Jen jsem si ještě vyžádal potvrzení, že je možný okamžitý převod bez jakýchkoliv poplatků a sankcí a potom jsem uhradil 1Kč. Ještě ten den mi přišla smlouva, datovaná 11.8.2026 s novým OKU. Ten jsem obratem poslal novému poskytovateli.
12.8. mi přišla zpráva od nového poskytovatele, že k převodu služby dojde 13.8. v 15:00.
13.8. jsem si počkal až připojení od Quadruple přestane fungovat, upravil jsem router a vše funguje.
Myslel jsem si, že tím vše skončilo, ale...
14.8. dopoledne mi přišlo z Quadruple vyúčtování telekomunikačních služeb na částku 687,-Kč - celý měsíční poplatek za 2 dny služby (naštěstí si to odečetli z jejich "nabízené slevy", takže nic neplatím).
Odpoledne pak přišly přihlašovací údaje do samoobsluhy Quadruple, tak jsem se tam přihlásil. Tam je moje služba stále vedena jako aktivní a je tam připravena i faktura na další měsíc. Na odpověď na dotaz jak je to možné zatím čekám.

x x

« Odpověď #82 kdy: 14. 08. 2026, 19:44:57 »
687,-Kč - celý měsíční poplatek za 2 dny - to je síla. Tohle chce poslat čtú. Toto už je absolutně přes čáru a jenom to potvrzuje, co je Q za šmejdy.

« Odpověď #83 kdy: 14. 08. 2026, 20:16:56 »
I když použiju starý OKU kód od Eri, tak už mi k ničemu nebude, protože už můj internet fakticky provozuje Quadruple (nic jsem neplatil, přechod jsem odmítl).

Pořád nechápu, z jakého právního titulu. S Quadruple smlouvu nemáte, nemáte tedy s nimi žádný právní vztah a Quadruple zase nemá naprosto žádný právní titul k "vaší" lince. Tohle je tak na stížnost k ČTÚ, kde ale zřejmě sedí ufoni, kteří to evidentně z naivity (podle toho, co psali nebo alespoň doufejme, že z naivity) podporují čili na stížnost k nadřízenému orgánu, který ale neexistuje protože to je nezávislý správní úřad takže ke správnímu soudu. Absurdistán. Normální absurdistán. A Eri za to nemůže, dlužno podotknout.

Reálně asi nejsnažší koupit za třista padesát korun Datamánii, podat na Quadruple stížnost u ČTÚ, podat k ČTÚ stížnost na samotný ČTÚ podle § 175 správního řádu a počkat, než tu linku laskavě vyklidí. A pak se normálně přes někoho normálního zase bez OKU připojit. Tohle už je pomalu na popcorn kdyby to nebyla zároveň tragédie.
« Poslední změna: 14. 08. 2026, 20:21:22 od Martin Poljak »

RDa

• 3 289
    • Zobrazit profil
« Odpověď #84 kdy: 14. 08. 2026, 21:21:43 »
Mozna by stalo za to aplikovat logiku:
 - ERI podle vyjadreni skoncilo. Melo tedy povinnost linku odblokovat a vratit do "blank" stavu, nevyzadujici OKU.
 - pokud moji linku okupuje Q-CZ, tak to dela nezakonne - neexistuje pravni titul jak by ziskalo linky od ERI
 - pokud Q-CZ tvrdi ze je prevzalo smluvne, vcetne zavazku vyplivajici z predplacene castky, at ji laskave vrati vcetne OKU

Zde neni uplne prostor na diskuzi - ten svet je celkem cernobily - vzdy je to JESTLI A TAK B. Nelze si vyzobavat neco a nekompenzovat to proti-plnenim.

Rad bych videl hromadne TO za zneuziti osobnich udaju, kradez/blokaci linky, bezduvodne obohaceni a potencialne i poruseni soukromi a tim ziskani natlakove vyhody ( Q-CZ vam vidi minimalne do DNS a vi, ze jako home-offce pro korporat si nemuzete jen tak dovolit prijit o konektivitu )

« Odpověď #85 kdy: 14. 08. 2026, 21:35:13 »
Ja tu korunu nakonec zaplatil a smlouvu uzavrel i kdyz jsem byl rozhodnutej ze to neudelam...
Duvod byl, ze bych prisel o bonding a tim padem sel za 100megabitu na 50...
Pry ma u nas cetin nahlasenou omezenou kapacitu a uz nedela dalsi bonding a kdybych to nechal quadruple vypnout a delat novou sluzbu tak ji cetin nepusti stovkou... reklo mi to nekolik ISPs.
O2 to pry nebude umet pustit 100 ani pri prenosu OKU kodem, ale ostatni tvrdi, ze to pujde.
Takze nejpozdeji az docerpam "slevu" tak mizim.
Ani me netrapi ta cenovka, ale ta komunikace s nima je naprosto tragicka... 

Eba_

« Odpověď #86 kdy: 14. 08. 2026, 22:13:56 »
Ja tu korunu nakonec zaplatil a smlouvu uzavrel i kdyz jsem byl rozhodnutej ze to neudelam...
Duvod byl, ze bych prisel o bonding a tim padem sel za 100megabitu na 50...
Pry ma u nas cetin nahlasenou omezenou kapacitu a uz nedela dalsi bonding a kdybych to nechal quadruple vypnout a delat novou sluzbu tak ji cetin nepusti stovkou...
No snad se vám to nevymstí. Nemůžou tu linku blokovat do nekonečna. Ale mám ten stejný problém s kapacitou. Pán v O2 to ale nějak vyřešil nějakým workaroundem. Nicméně tam pořád visí ten převod. Dneska se to podle Q-CZ mělo všem odpojovat, ale internet stále jede (což nechci). Očividně nestíhají emočně vydírat všechny, kteří ještě nezaplatili a došlo jim, že v okamžiku kdy přestane fungovat internet už nikoho neukecají. Hned první den po oznámení jsem opakovaně všem stranám řekl, že žádnou novou službu nechci a chci podat výpověď.

Poslední co chci je další měsíce řešit spor, že mi budou vystavovat faktury i po převodu jinam. Jako už tady zaznělo, že i po uzavření smlouvy a následné výpovědi se chovají jak slepice bez hlavy.