Přestal mi jet zvuk u notebooku Asus Eee PC

Martina

Přestal mi jet zvuk u notebooku Asus Eee PC
« kdy: 30. 10. 2011, 15:43:39 »
Zdravíčko :-)

Mám menší problém se zvukem :-( ze začátku mi nejel,tak jsem zkoušela všelicos možný,pak jsem to vzdala,a pc jsem vypla.Když jsem ho zapla,tak mi už zvuk fungoval.Tohle se mi stalo už nejmíň 3krát a já pořád nevím,co s tím :-\ Teď se mi to stalo zase,z ničeho nic mi přestal jet,dole na liště mám červený křížek a u něj napsáno,že nejsou nainstalována žádná zvuková zařízení,přitom jsem nic neodinstalovávala!! :-( Nemáte někdo nějakou radu? Díky

Adam

Re: Přestal mi jet zvuk u notebooku Asus Eee PC
« Odpověď #1 kdy: 30. 10. 2011, 16:11:51 »
Podle té hlášky předpokládám, že tam máš Windows. Já jsem měl na Eee taky Widle a dělalo mi to podpbné věci. Jednou nefungovala Wi-fi, podruhé zmizel ukazatel baterie a jindy nejel zvuk. Přešel jsem na Ubuntu a je to bez problémů. Rada: vykašli se na nestabilní Windows.

D.A. Tiger

• 486
  • Tygr, který žere tučňáka ;-)
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 30. 10. 2011, 17:32:53 »
Ahoj,

Nejdřív pár rad k dotazům :
1) Když píšeš dotaz do nějaké poradny je vhodné i napsat jaky os a jeho verzi používáš.
2) Pokud máš problémy s nějakým hardware, bylo by vhodné si zjistit jeho typ a výrobce
3) notebooků Asus Eee PC je několik typů, a i když se snažím něco zjistit o tvém stroji na netu, jak mám proboha vědět, který používáš?

Naštěstí to vypadá, že všechny použivají nějakou verzi Win Vista, na multimedia bastl od realteku, a ovladače Hi-Definition Audio CODEC. Takže se nejdřív zkus podívat, zda máš něco takového nainstalovaného. Pokud ne, zkus se mrknout na instalačních mediích (pokud jsi nějaké k tomu dostala) k noťasu, a nebo zkus ovladače z tohoto odkazu: http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/ovladace/realtek-ac97-audio-codecs/

Pokud tam ovladače nainstalovány máš, pak je to docela průšvich, protože zrovna zvukovky od realteku takový skopičiny dělají moc rády :-(   

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #3 kdy: 30. 10. 2011, 17:51:42 »
Jednak, jak psal kolega, více informací o operačním systému (nejspíše verze windows), zkusil bych z internetu stáhnout nejaktuálnější ovladače a přeinstalovat je, pokud to nezabere, spustil bych antivirový program, jestli sinějaký červík na ní nezasedl. Stává se to. A proč kupujete Eee, když už v názvu mají, že jsou e-e ;-)

Jinak, pokud jste z Prahy a okolí, můžeme se domluvit, že bych Vám to zkoukl. Podle mne to bude nějaká maličkost.

piCZa

« Odpověď #4 kdy: 30. 10. 2011, 17:53:50 »
Nevim zda to muze mit souvislost, ale neco podobneho se mi deje na Eee PC 901. Je tam Fedora 14 a po nejakem update (tak 2-3mesice zpet) to zacalo delat. Proste nekdy (nevysledovano pri jakem postupu) se zvukovka odpoji a prestane existovat. Tipoval bych na crash nejakeho jaderneho modulu. Nastesti restart to prozatim vzdy vyresil.

Zatim se mi to nechtelo resit, ale v logu systemu urcite neco najdete. Pod linuxem je log zpravidla v souboru /var/log/messages (zalezi vsak na distribuci). Kdyz tento soubor poslete do fora, urcite vam tunekdo poradi kudy kam.