Výměna serveru a výkon CPU

tibor

Výměna serveru a výkon CPU
« kdy: 02. 10. 2011, 00:17:09 »
Mali sme na firme stary server so styrmi procesormi (jednojadrovymi) Intel Xeon MP 2.7GHz. Bolo to 32bit. Teraz sme ho konecne vyhodili prec a rozhodli sme sa prenajat novy stroj. Je to stvorjadro od Intelu s taktom 2.1GHz. Myslite, ze ked nam to doteraz islo na 90%, tak z tej 2.1GHz dokazeme dostat rovnaky, resp. podobny vykon?

Dakujeme.
« Poslední změna: 03. 10. 2011, 17:25:15 od Petr Krčmář »

Nassir

Re: Vymena servera a vykon CPU
« Odpověď #1 kdy: 02. 10. 2011, 01:35:41 »
Da sa samozrejme pozriet na nejaky benchmark, ale ja by som ocakaval tak aspon dvojnasobny vykon ak nie viac. Dovody:
  • Novsia technologia - predikcie, pipeline atd
  • L3 cache - rychlejsia spolupraca procesorovych jadier
  • Rychlejsie pamete
  • rychlejsie zbernice
  • novsie intstrukcne sady - ak nepouzijes 32bit i386 optimalizovane binarky
  • rychlejsie disky
Toto vsetko oproti stvrtinovemu poklesu frequencie by malo stacit aspon dorovnanie vykonu :)
Moja skusenost je s dvojprocesorovym jednojadrom(len 32bit) a realnou instalaciou gentoo vs dvojrocne stvorjadro a 64bit virtual vo vmware s len jednym jadrom. Virtual je priblizne 3-4 krat rychlejsi pri kompilacii, co by znamenalo 8 krat rychlejsi vypocet.
A na porovnanie este historicky vysledok. Cyrix 166 mmx vs prvy 1Ghz duron (mozno athlon, kto si to ma pamatat 10 rokov dozadu). Vypocet CETI bol presne 100x rychlejsi. Tomu sa hovori nova, optimalizovana technologia.