To je mrzuté, že se problém vrací.
Ty komponenty, co jste psal, nezní nějak extrémně náročně, aby to nedal 90W zdroj.
Největší spotřebu bude mít CPU (byť nevím, co tam přesně je). Ale tam bych předpokládal, že k těm miniPC dává HP podle modelu CPU odpovídající zdroj (65, 90 nebo 150W). Taky by v případě problému mělo být náchylnější, když to vytížíte a vzroste jeho TDP, což je přesně důvod, jak jsem vám předtím psal o tom Prime nebo stress-ng. A podle toho, co jste psal, tak to nevytuhlo.
Nicméně samozřejmě nelze vyloučit, že odchází nějaká součástka nebo je třeba i nějaká tepelná závislost.
Stran té spotřeby CPU, asi by se dalo dočasně vyzkoušet nastavit tomu nějaký nižší TDP limit (Intel na to má RAPL rozhraní, co se dá v Linuxu ovládat přes sysfs a můžete třeba sundat celkový odběr package z 35 na 25W, dá se to typicky dohledat někde v datasheetu u Intelu od konkrétního CPU).
To by dočasně snížilo špičkový odběr a možná prodloužilo intervaly výskytu (jestli to s tím souvisí), ale zas mi to přijde, že se tím jenom obejde řešení problému, co bude někde jinde (např. deska, zdroj).
Takže za dané situace bych asi zkusil sehnat zdroj na výměnu. Bývá tam standardní 19,5V, jde jen o to, aby měl správný konektor a dával dostatečný proud. Bude jich určitě tuna i od OEM výrobců. Když jsem to řešil k notebookům, většinou jsem to sehnal okolo 6-800 Kč. To mi přijde jako nejlevnější a nejsnazší výměna pro vyzkoušení.
Pokud to nezabere, tak asi realisticky s tímhle miniPC smůla a nezbyde než vyndat SSD, RAM a poohlédnout se po náhradě.