Na TV ok ale na PC monitoru tě bude trápit vypalování obrazu. 
Přes rok mám 55" OLED TV, kdy sem tam dávám čištění pixelů a nějaké vypalování nepozoruji. Telefon s OLEDem mám třetí v řadě a taky v pohodě a na noteboocích začínají být OLEDy taky běžné. Obraz se o pár pixelů do stran posunuje, aby se vypalování předešlo. A co je nejdůležitější, že takový obraz nebudou mít IPS nebo VA panely nikdy.
Ono s vypalováním OLED to není tak jednoduché. Je pravda, že na životnosti hodně zapracovali, ale k degradaci tam stále dochází. Výrobci to kompenzují tak, že u více vypálených pixelů zvyšují jas aby odpovídaly těm méně vypáleným. Tím poměrně dlouho dokáží udržet kvalitní obraz, ale nakonec to někdy dojde do stavu, kdy už to SW kompenzovat prostě nejde. A u PC, kde jsou velmi často statické kontrastní prvky (task bar, ikonky v záhlaví maximalizovaných oken…), tak k tomu dojde relativně brzy. Osobně třeba nejsem ochotný investovat poměrně velké peníze do monitoru, který vydrží třeba 3 roky. Ale je to hodně o konkrétním použití. Je obrovský rozdíl, jestli monitor běží v průměru třeba 4 hodiny denně s nějakými hrami nebo tam je 12 hodin denně zobrazené IDE. Já jsem spíš ten druhý případ, takže OLED jsem rychle zavrhnul. Možná za dalších 10 let, až si budu zase kupovat nový monitor, tak už to bude použitelné i pro mě.