Prodám server Compaq ML350 + drobnosti

Prodám server Compaq ML350 + drobnosti
« kdy: 08. 01. 2024, 18:56:05 »
Zdravím,

chtěl bych se zbavit před 15 lety funkčního serveru Compaq ML350, je tam 1x Intel PIII 800MHz, 2xSCSI disky, pokud si dobře pamatuju tak 4x256MB ram, před patnácti lety fungoval, teď nevím, měl jsem ho v dílně pod ponkem, vnitřek je čistý, zvenčí je to horší :-), kondíky vypadají OK.

Nabízím ho nadšenci, který si pro něj přijede (okr. ČB), výměnou za 24V/10A průmyslový zdroj (na 3D tiskárnu). Bližší info https://www.ebay.com/itm/143375379786 . Překupníkům nedávám.

Pak ještě grafiku ATI radeon 9250 AGP 256MB a nějaké karty na průmyslové kamery do PCI slotu. Ty dám za poštovný + kafe (posílám balíkovnou).

Mám tu ještě starý inkoustový fax s telefonem zn. CANON, nebo tak nějak:-) a laserovou tiskárnu TALLY na USB(před 3lety v ubuntu chodila) : osobní odběr

Inzerát je platný cca týden...
« Poslední změna: 08. 01. 2024, 19:23:14 od Petr Krčmář »

Re:Prodám server Compaq ML350 + drobnosti
« Odpověď #1 kdy: 11. 01. 2024, 19:25:08 »
Jestli někdo bude chtít něco z toho zadarmo(poštovný), tak ať napíše, jinak to dám do sběrného dvora...

xyz

• 283
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 11. 01. 2024, 20:20:53 »
Jsem jediny, kdo se podivuje nad tim, ze ten server aspon neutrel hadrem, nez ho vyfotil?

alex6bbc

• 1 768
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 11. 01. 2024, 20:21:51 »
Jsem jediny, kdo se podivuje nad tim, ze ten server aspon neutrel hadrem, nez ho vyfotil?

to by mohlo narusit integritu masiny!

« Odpověď #4 kdy: 11. 01. 2024, 20:34:39 »
V tý zimě (-10°C) se mi to nechtělo šůrovat arvou (je to nespíš opatlaný od WD-40), když bych to chtěl dát do reál dražby (aukro) tak bych se s tím patlal, navíc jsem to téma nenazval prodám, to až pak pan Krčmář....

alex6bbc

• 1 768
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 11. 01. 2024, 21:14:34 »
V tý zimě (-10°C) se mi to nechtělo šůrovat arvou (je to nespíš opatlaný od WD-40), když bych to chtěl dát do reál dražby (aukro) tak bych se s tím patlal, navíc jsem to téma nenazval prodám, to až pak pan Krčmář....

jasne, prece z toho nemuzes sundat tu pravou linuxovou patinu :-)
vzdyt do te materie uz prosublimovala sama esence linuxu, c++, kernelu, to ma silu kamene mudrcu.

« Odpověď #6 kdy: 11. 01. 2024, 21:29:02 »

vzdyt do te materie uz prosublimovala sama esence linuxu, c++, kernelu, to ma silu kamene mudrcu.
hele když si lidi staví rat biky (https://en.wikipedia.org/wiki/Rat_bike), tak corový linuxáci budou dělat ratcompy.... třeba ho budou chtít rekvizitáři do Mad Maxe nebo něčeho podobnýho:-)

alex6bbc

• 1 768
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 11. 01. 2024, 21:40:27 »

hele když si lidi staví rat biky (https://en.wikipedia.org/wiki/Rat_bike), tak corový linuxáci budou dělat ratcompy.... třeba ho budou chtít rekvizitáři do Mad Maxe nebo něčeho podobnýho:-)

kdyz jsem si koupil svuj prvni komp za vlastni penize, nejaky celeron 333 mhz s malym crt monitorem a snazil jsem se tam nainstaloval linux a rozjet x11. v te dobe se mi strasne libily modre a fialove stroje od sgi, tak jsem si i pixlu svojeho pc sprejem prestrikal fialovou barvou. pak jsem splasil jeste jednu podobnou pixlu a udelal jsem z nich mosix cluster :-) a snil jsem, ze mam sgi tezro.

« Odpověď #8 kdy: 11. 01. 2024, 21:51:01 »
Taky dobrý, to byl první komp na kterým jsem dělal, co si starší brácha koupil- byla tam grafika  3Dfx voodoo a šel tam skvěle mortal combat...
Ještě abych dodal, tak i tento server má svůj příběh.
Tento komp má pro mě příběh ten, že je to první a jedinej komp, kterej jsem kdy "hacknul" :-). Ještě než přišel do mé dílny, tak věrně sloužil na jedné jihočeské základce, kde na něm bylo nasazeno snad všechno od webových stránek, uživatelských účtů apod...
Historie byla taková, že v sedmičce k Ježíšku jsem dostal (od staršího bráchy) knížku Přecházíme na Linux.
V té době jsme se učili programovat v rámci výpočetky html (což jsem tehdy už uměl). Měl jsem i nějaké základní povědomí o tom, jak rozchodit Apache pod Mandrakem.
No a co mě nenapadlo, nějak se mi podařilo proklikat špatně nastavenou Sambou až do adresáře /var/www kde byly uložený webovky naší základky.
Pak už mě jen napadlo dát do souboru index.html kód <meta http-equiv="refresh" content="0; url=www.jedny-stranky-pro-dospele.com"> a o zábavu bylo při hodině výpočetky postaráno:-) Chudák paní učitelka....