Dobrý den,
děkuji mnohokrát za odpověď.
DAnte stále převládá u audio aplikací, i když Audinate nyní umí i AES67 zabalené do Dante streamu, jak to používá třeba Harman. Naštěstí nemusím řešit Boundary Clock, to je spíše pro broadcast, ale i tak se čistá implementace AES67 začíná objevovat, třeba u Powersoftu.
AES67 bohužel trpí tím, že si mnoho výrobců vezme ze standardu jen co se jim hodí, takže v porovnání s Dante je práce s AES67 náročnější. Chybějící SAP, nebo alespoň parametry pro SDP jsou bohužel běžné. Stejně jako práce s GM clock.
Jak byste, prosím, například hledal které zařízení v síti je vlastně GM, když to připojená zařízení neindikují? Zkoušel jsem PTP TrackHound, ale ten občas nenašel zařízení, které bylo prokazatelně zapojené do stejného switche jako laptop a odpovídalo na ping. Aneman od Merging je také dost omezený. A Wireshark je pro mne už raketová technika ...
Stejně tak SDP - existuje způsob, jak zjistit v jakém formátu je multicast vysílaný do sítě, prosím? Speciálně mne zajímá číslo domény, kde u dynamické záleží na libovůli autora, počet kanálů, multicast IP a RTP destination port ..
Děkuji.