Externí disk se hlásí jako místní

Externí disk se hlásí jako místní
« kdy: 09. 09. 2011, 08:36:08 »
Dobrý den,
mám externí disk OneTouch 4 mini, Maxtor, 250gb. Při snaze ho otevřít mi to začalo hlásit, že je třeba ho naformátovat a stal se z něj místní disk. Nevím jak a proč. Poraďte, prosím, co s tím.

Děkuji.
« Poslední změna: 09. 09. 2011, 09:55:36 od Petr Krčmář »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re: externí disk
« Odpověď #1 kdy: 09. 09. 2011, 09:00:03 »
Aha. A to jako kde? Na Widlich? Na Linuxu? Co znamena, ze se z nej stal mistni disk? Vcucnul se kabelem do pocitace?

Pavel 'TIGER' Růžička

Re: externí disk
« Odpověď #2 kdy: 09. 09. 2011, 09:17:42 »
Pokud na něm jsou důležitá data a nechcete o ně přijít, tak prvním krokem bude bezpečnostní kopie na jiný zdraví disk. S touto kopií potom můžete dělat cokoliv, třeba na ní pustit chdsk pro kontrolu disku. Pokud selže, můžete zkusit testdisk nebo GetDataBack. Rozhodně to však nedělejte s diskem, který může být nějakým způsobem poškozen, obzvláště chdsk může poškozený disk ještě více rozbourat a z takového disu potom dostat data je více obtížnější, v některých případech i zcela nemožné.

@JardaP .... už se Ti někdy stalo v Linuxu, že by se z externího disku stal místní disk a automaticky by se Ti zapsal do fstab? Hádám, že ne, takže se zcela jistě jedná o Windows, tam se to za jistých okolností prostě stává.

Re: Externí disk se hlásí jako místní
« Odpověď #3 kdy: 09. 09. 2011, 11:45:34 »
OK, ale jak získat obsah disku nedestruktivní metodou, he? Mínim jako data. Děkuji.

Mimochodem, již delší dobu zvažuji linux, takže chápu připomínku, i když to neni odpověď na položenou ot.

« Odpověď #4 kdy: 09. 09. 2011, 11:48:48 »
...jo pardon, teď se mi ta odpověď zobrazila.

Díky.

« Odpověď #5 kdy: 09. 09. 2011, 11:57:53 »
Je to na win. XP home ed., , nevcucnul se, prostě se přejmenoval na místní disk, hlásí plnej stav a nejde s tim nic dělat, jako defrag. atd.