Ahoj všem, předpokládám, že tu jsou i ajťáci z kanclů nebo lidi, kteří mají přístup k vysloužilému hardwaru.
Sháním pro HW enkódování videa na domácím NAS starší grafiku, která umí NVENC (H264). Podle toho, co jsem si našel, by mělo vyhovovat Quadro K420, K600 nebo K620, případně GeForce GT 740, GTX 750 nebo GTX 750 Ti (ty jsou ale pro mě zbytečně dražší, nepotřebuju vyšší takty, víc nebo rychlejší RAM apod.). Jestli tomu chrastí nebo vůbec nejde větrák je mi jedno, pravděpodobně budu transplantovat za pasivní chlazení.
Všechny tyto karty mají jádra GK107, jiné karty těchto řad nemají význam buď kvůli jádru bez NVENC nebo protože jsou zbytečně výkonné a tedy žravé. Pozor, existuje ještě Quadro 600 (bez K) a to taky nevyhovuje. Teoreticky by vyhovovala GT 630. ale jen jeden typ ze čtyř možných měl jádro GK107.
Nemáte někdo po ruce jednu z nich, kterou byste pustili za řekněme 200 + doprava Zásilkovnou (nebo předání kdekoliv v okolí Plzně, přijedu)? Ideálně z nějakého desetiletého počítače z kanclu, který je vám k ničemu a chystáte se ho vyhodit... Případně můžu vyměnit za GT 630 s blbým jádrem

Ty mám k dispozici dokonce dvě

Předem díky, pokud se najde nějaká dobrá duše, která by takový obstarožní kousek někde vyhrabala.