Nefunkční Thinkpad - přehřátí?

Re:Nefunkční Thinkpad - přehřátí?
« Odpověď #15 kdy: 07. 06. 2023, 08:26:05 »
Tak jsem asi nějak prokletý. Ten nový notebook sice není úplně mrtvý, ale taky naběhne jen občas, a po náhodné době (bohužel, dosti krátké), se vypne. Zkusil jsem, jestli se nepřehřívá, a naposledy při samovolném vypnutí (po cca 10ti minutách co byl zapnutý) měl na CPU 84°C, což není podle mě zas tak hrozné (zkoušel jsem vytěžovat na 100%), navíc to vypadalo docela stabilně.

Vypnutí je okamžité, z ničeho nic, zůstane jen fičet větrák a svítí indikace že je notebook zapnutý (LED na power tlačítku).

Zapnutí se typicky moc nedaří, musím to zkoušet několikrát, a mám pocit, že je to čím dál horší :-)

Aby do toho husa kopla, čím to může být?

« Odpověď #16 kdy: 07. 06. 2023, 08:55:21 »
Tak se mi teď zdá, že to může být nějaký mechanický problém související s zadním pravým rohem notebooku (tam, kde je power tlačítko). Přijde mi, že když mírně prohnu v tomto rohu notebook dolů, tak se mnohem častěji podaří ho zapnout. A taky se mi 2x podařilo (rel. mírným) ohybáním v tomto místě notebook vypnout. Jednou se vypnul okamžitě, jednou se na vteřinu zabordelil displej a teprve potom se vypnul.

Co bych tak měl zkusit dál?

Logik

• 1 049
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 08. 06. 2023, 12:03:23 »
Pokud je to cokoli mechanické, tak rozebrat a zjistit co to je. Než tam něco definitivně "ulomíš"...

« Odpověď #18 kdy: 08. 06. 2023, 12:56:40 »
No, vadné tlačítko to nebude, to by se to nevyplo okamžitě. Kabel v pantu asi taky ne, to by se mohl zabordelit displej, ale kromě případu, že to jde do zkratu, by se to asi nevyplo a nemělo by to nejspíš vliv na zapnutí.

Spíše bych čekal, že je prakslý nějaký spoj na desce, ať už pod jedním z milionem mrňavých SMD součástek, nebo třeba pod CPU. Deska při manipulaci bude různě pružit a kroutit se, takže jednou to půjde, jednou ne. Nejdebilnější závada na diagnostiku.