Prodej RPi 4B

Prodej RPi 4B
« kdy: 12. 08. 2022, 21:21:08 »
Co jsem podle zpráv pochopil, tak je nedostatek malin. Mám tady 2 který nevyužívám. Jedna má 2 GB, druhá 8 GB RAM. Má cenu je prodávat? Kolik mají momentálně takový věci cenu? Prodal bych to oboje i s celotělovým kovovým aktivním chlazením, microSD kartou a origo napájením.

RDa

• 3 062
    • Zobrazit profil
Re:Prodej RPi 4B
« Odpověď #1 kdy: 13. 08. 2022, 04:14:58 »
Max za "cenu noveho bez dph" ponizenou podle stari/pouziti - to bych vzal oba (tj. 1600 + 800)

k3dAR

• 3 193
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 13. 08. 2022, 06:56:08 »
Max za "cenu noveho bez dph" ponizenou podle stari/pouziti - to bych vzal oba (tj. 1600 + 800)
zapomel si na: + cena origo zdroje + cena case + povyseni za nedostatkove_zbozi ;-)

« Odpověď #3 kdy: 13. 08. 2022, 09:07:57 »
Týpek asi zapomněl na jednu nulu, no nic, stane se i v lepších rodinách :) Mám proxmox na bývalým kompu takže už maliny neřeším, ale za těch pár korun je neprodám, můžou se ještě v budoucnu hodit.

Když jsem ale viděl že jich je nedostatek tak jsem si řekl že se někomu budou hodit víc.

« Odpověď #4 kdy: 13. 08. 2022, 09:16:15 »
No nic, abych tady neplácal do větru, všechno to prodám za 5 tisíc (2x RPi, 2x celokovová case, 2x origo zdroj, 2x karta). Oboje zkontroluju a nahodím nejnovější Raspbian.

anonacct

« Odpověď #5 kdy: 13. 08. 2022, 09:46:36 »
Taky tu mám jeden RPI4/8GB v kovové case - sice ho občas používám na testování, ale za 5 litrů bych ho klidně prodal :)

CPU

• 1 147
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 13. 08. 2022, 12:33:42 »
Teď jsem pouštěl RPI2 po 800 Kč kus....protože nejsou. (Záruku na všechno dávám 14dnů vrácení bez udání důvodu a přesto se mi nic nevrací.)
Už aby se trh vzpamatoval! 
Kdybych teď měl stejnou zakázku na automatizaci jako dřív a potřeboval 100-200 kusů RPIček, byl bych z toho dost ...
Zajímavé je, že Čínský HW je!
« Poslední změna: 13. 08. 2022, 12:39:18 od CPU »

RDa

• 3 062
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 13. 08. 2022, 13:26:42 »
Týpek asi zapomněl na jednu nulu, no nic, stane se i v lepších rodinách :) Mám proxmox na bývalým kompu takže už maliny neřeším, ale za těch pár korun je neprodám, můžou se ještě v budoucnu hodit.

Když jsem ale viděl že jich je nedostatek tak jsem si řekl že se někomu budou hodit víc.

Tak ta nula budes ty, kdyz nevis jakou to ma hodnotu a musis se blbe ptat.. abys pak mohl sermovat nejakou nesmyslnou castkou.

Nejvetsi sranda je, ze jsi ani nerekl kolik ta microSD ma.. v rozsahu 1G az 1024G, vyrobce a modelu to muze delat rozdily.. ale ty na to jdes jako applista, kde jedina specka je "new i(neco)" a na nicem jinem - cislem kvantifikovatelnym - nezalezi :P

anonacct

« Odpověď #8 kdy: 13. 08. 2022, 14:08:53 »
microsd stojí pár kaček a jsou, RPI4 nejsou :) Takže pokud to prodává s kartou tak bych to bral spíš jako bonus, stejně si tam člověk dá vlastní.

k3dAR

• 3 193
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 13. 08. 2022, 16:28:05 »
Tak ta nula budes ty, kdyz nevis jakou to ma hodnotu a musis se blbe ptat.. abys pak mohl sermovat nejakou nesmyslnou castkou.
jako sorry, ale on je castce blize, nez ty ;-) dle cen rpishopu, s tim ze celochladic_cas_s_fan maj za 339Kc, ofiko zdroj za 247Kc, kartu neznamou abych neignoroval znovu uplne tak pocitam 100Kc a vychazi celek:
RPi-4B-8GB = ~3000Kc
RPi-4B-2GB = ~2000Kc

pokud by slo o HW co je bezne v prodeji tak z toho 50% za bazar by byla cena "prodat hned", 75% za "s prodejem nespecham", ale protoze jde o mesice nedostatkovej HW, tak pod dle toho jak moc to nekdo chce prodat/koupit bych videt adekvatni cenu 75-125%...

RDa

• 3 062
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 13. 08. 2022, 19:21:23 »
Na FB marketplace jsou kusy za temer moji cenu, jako hadat se muzeme - ale smysl to nema. Predrazene originalni prislusenstvi je vetsinou na obtiz, protoze si to clovek kupuje na neco specifickeho, kdyz uz chce mit to RPi..

Jestli ho ale bude hrat pocit ze ma neco velice cenneho, at si to uzije.. zima bude tuha :-)

Prirazka na "nedostatkove zbozi" by davala smysl kdyby toho mel desitky az stovky kusu.. pro aplikace pozadujici jen jeden kus se spis najde alternativa (protoze techto arm boardiku je svet plnej) - takze takovy argument prilis neobstoji.

« Odpověď #11 kdy: 13. 08. 2022, 19:43:10 »
Na FB marketplace jsou kusy za temer moji cenu, jako hadat se muzeme - ale smysl to nema. Predrazene originalni prislusenstvi je vetsinou na obtiz, protoze si to clovek kupuje na neco specifickeho, kdyz uz chce mit to RPi..

Jestli ho ale bude hrat pocit ze ma neco velice cenneho, at si to uzije.. zima bude tuha :-)

Prirazka na "nedostatkove zbozi" by davala smysl kdyby toho mel desitky az stovky kusu.. pro aplikace pozadujici jen jeden kus se spis najde alternativa (protoze techto arm boardiku je svet plnej) - takze takovy argument prilis neobstoji.

Nechceš, neber, já taky nepůjdu pyskovat u nějaké tvojí předražené kojotiny ;) BTW, prodáno, ani to nebolelo. :)

k3dAR

• 3 193
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 13. 08. 2022, 20:12:07 »
[...] Predrazene originalni prislusenstvi je vetsinou na obtiz [...]
myslis ten origo zdroj za 247Kc kterej navic narozdil od vetsiny neoriginalnich ma 5.1V ? ;-)

motyq

« Odpověď #13 kdy: 15. 08. 2022, 12:29:57 »
Rpi4 neprodávej a udělej z nich libreelec k televizi. Chytré telky jsem takto pořešil po celém domě - fakticky vůbec jsem nevyužil "chytrost" samotných televizí. Telky jsou degradovány pouze na hdmi (hdmi-cec) zobrazovadlo.

Výhoda Rpi4 je, že přehraje h265/hevc obsah s prstem v nosu.