Načtení SD karty

Načtení SD karty
« kdy: 05. 02. 2022, 14:21:56 »
Ahoj, dobrý den. Mám dotaz co může způsobovat to, že mi notebook DELL LATITUDE E5450 načítá pouze jednu SD kartu SAMSUNG do které mohu vložit jakoukoliv jinou micro SD kartu. Přičemž jiné SD karty mi to nenačítá i přesto, že tam mám micro SD, kterou jsem tam načetl přes SAMSUNG velkou kartu. Mám i jinou SAMSUNG kartu, ale také mi ji to nenačítá, stejně tak MAXELL kartu nenačte. Zjednodušeně: musím veškeré micro SD vkládat pouze do jedné velké SD karty. Na druhém notebooku to načítá všechny velké karty bez problémů.
Doporučíte mi prosím třeba nějakou aktualizaci, nebo ovladač?? Díky za jakékoliv odpovědi.

_Jenda

• 1 638
    • Zobrazit profil
    • https://jenda.hrach.eu/
Re:Načtení SD karty
« Odpověď #1 kdy: 05. 02. 2022, 14:48:35 »
Je potřeba podívat se do dmesg, kde bude napsáno, zda se to kartu třeba snaží detekovat a došlo k nějaké chybě.

Ale jinak s redukcemi mám obecně velmi špatné zkušenosti.

« Odpověď #2 kdy: 05. 02. 2022, 14:55:03 »
Karta je to, na co se ukládají data. Pokud máte microSD kartu a potřebujete ji přečíst v SD čtečce, používá se k tomu redukce/adaptér. Takže microSD kartu nevkládáte do velké karty, ale do redukce. A redukce microSD→SD je pokud vím jen pasivní součástka, ale i tak záleží na její kvalitě.

RDa

• 3 067
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 05. 02. 2022, 15:43:07 »
SD karty maji minimalne 3 standardy a ctecky podporuji jenom po urcitou uroven. SD/MMC, pak SDHC, a nakonec SDXC.
viz: https://en.wikipedia.org/wiki/SD_card#Comparison

Nepisete konkretni model karty.. to se blbe radi.

« Odpověď #4 kdy: 05. 02. 2022, 17:53:25 »
Pokud jde o integrované čtečky v notebooku, tak na mém ntb taky nenačte všechny karty. Neřešil jsem to a koupil USB redukci, která načte vždy vše... (je to nějaká obyč Hama).

alex6bbc

• 1 768
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 05. 02. 2022, 18:07:55 »
skoro si zacinam myslet, ze ma dell obecne problem s sd. nekdy mi to karty nacte, nekdy tytez karty nenacte. bez ohledu na os. kdyz pripojim externi usb ctecku karet tak to funguje. stalo se mi to u vice dellu :-(

mhepp

• 185
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 05. 02. 2022, 18:13:06 »
No to je dotaz... „NEbude-li pršet nezmoknem. Mám si vzít deštník?“

« Odpověď #7 kdy: 05. 02. 2022, 19:08:36 »
skoro si zacinam myslet, ze ma dell obecne problem s sd. nekdy mi to karty nacte, nekdy tytez karty nenacte. bez ohledu na os. kdyz pripojim externi usb ctecku karet tak to funguje. stalo se mi to u vice dellu :-(

Dell má v poslední době podle mojí zkušenosti velkej problém se čtečkami SD karet jako celkem. Máme ve firmě několik (cca 15) Latitud a Precision z posledních 5ti let, a vestavěný čtečky spoustu karet nevidí a navíc mechanicky odcházejí latche karet, takže karty ve slotech buď nedrží protože nezacvaknou, nebo chvíli drží a náhodně vystřelujou ven. V mým NB budu po roce a 1/4 reklamovat čtečku už potřetí a docela mě to začíná nebavit.
O tom, že jsme ve všech museli přepastovat procesory a grafiky, ani nemluvě.

« Odpověď #8 kdy: 05. 02. 2022, 19:26:02 »
Pro konkretizaci modelu přikládám fotku. Jediná karta, která dokáže komunikovat s notebookem je ta zcela napravo. A abych tedy mluvil správně jak bylo naznačeno, tak nepřijímá všechny SD redukce, pouze tu jednu napravo. Jinak microSD všechny. Čili jak chápu Mám 4 kusy, přičemž 3 mohu vyhodit. To máme slušnou kvalitu výrobků na trhu.....

mark42

• 151
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 07. 02. 2022, 15:47:55 »
Ano, kvalita SD adapterov sa blizi kvalite tlaciarni a cipov v toneroch :) (par vlakien vedla)
A castokrat su adaptery pribalovane k microSD kartam ako darcek, takze reklamuju sa blbo.
Odporucam pozriet na Ali par nahradnych adapterov, dnes sa daju kupit vcelku dobre aj do USB. Snad to pojde lepsie.

k3dAR

• 3 193
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 07. 02. 2022, 19:59:05 »
[...] Čili jak chápu Mám 4 kusy, přičemž 3 mohu vyhodit. To máme slušnou kvalitu výrobků na trhu.....
a to vyhodis i ten druhej NB v kterem vsechny ty sd adaptery chodej? ;-)

k3dAR

• 3 193
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 07. 02. 2022, 20:19:26 »
jinak pokud jde o ctecku do USB, doporucuji po letitejch zkusenostech: Kingston MobileLite Duo 3C Reader, krome USB-A ma i USB-C pres ktere lze pripojit i k mobilu (co podporuje MassStorage pres OTG)

« Odpověď #12 kdy: 08. 02. 2022, 07:06:50 »
Děkuju za doporučení. Ten druhej je starej ntb a mám ho už bokem, fungují na něm pouze Win7. Ale čtečky funkční, jako jeden z mála dílů. :-) Je to také značka DELL.