A co je zle na rm -f netusim, ale pohoda.
Víte, co ten parametr
-f dělá?
rm pak ignoruje neexistující soubory a argumenty – což je přesně to, co v tomhle případě nechcete, protože se vám do seznamu zatoulal název souboru, který neexistuje, asi je se zpracováním názvů něco špatně, a je dost možné, že to také smaže něco, co jste smazat nechtěl. Dále
-f zabraňuje potvrzovacím dotazům. Které se ale zobrazí, pokud chcete smazat soubor jen pro čtení (což je opět upozornění, že se děje něco divného), nebo pokud máte alias
rm na
rm -i. To
-i ale lépe potlačíte pomocí
-I, a hlavně je otázka, k čemu je dobré mít takovýhle alias a pak všude automaticky psát
rm -f.
Alebo skuste pane napisat vas kod, okrem teoretizovania ze ako by sa to dalo "nejako takhle" spravit
Myslím si, že je lepší naučit člověka chytat ryby, než mu jen jednu rybu ulovit. To, co jsem napsal, je podle mne dostatečné k tomu, aby si tazatel přečetl manuálové stránky těch příkazů a dal to dohromady sám. Pokud by se na něčem zadrhl, může se znovu zeptat. Takže to „teoretizování“ je záměr.
Navíc spouštět kód, který najdu někde v diskusi na internetu, je dost velká hloupost. Takže nejdřív je potřeba porozumět tomu, co ten kód dělá. A jsem přesvědčený o tom, že můj popis je na porozumění, co je potřeba udělat, snazší, než víš kód.
Jinak nic proti vašemu kódu nemám. Jenom si myslím, že je potřeba znát ty souvislosti – a nemyslím si, že když se někdo ptá, jak má smazat duplicitní soubory, automaticky mu po přečtení vašeho příkau naskočí, že se všechny soubory budou procházet dvakrát a že by tam mohl být problém se speciálními znaky v názvech souborů.